Pred vrati je derbi 5. kroga

V času Lendavske trgatve 2018, se bo dogajalo tudi na Športnem parku. V Lendavo v 5. krogu 2. SNL prihaja ptujska Drava, ki je konkurent v boju za prvo mesto. Med tem, ko Nafta 1903 ni oddala še nobene točke, je v prejšnjem krogu Drava klonila na domačem igrišču proti Roltek Dobu.

Prav Drava iz Ptuja je bila lani “krvnik” Nafte 1903 v boju za kvalifikacije v Prvo ligo. Ptujčani so na koncu osvojili drugo mesto, a v kvalifikacijah pogrnili proti predzadnjemu Triglavu, ki je obstal v ligi. Ptujčani bodo tako tudi v letošnji sezoni ogrožali modrobele.

 

Na 4 srečanjih je Nafta 1903 osvojila vseh 12 točk z 10 danimi in 5 prejetimi zadetki. Prvi strelec Nafte 1903 je po 4 krogih Vedran Vinko, ki je zadel 3-krat.

Za komentar pred tekmo smo prosili prvega strelca Nafte 1903.

Vedran Vinko: Na srečanje smo odlično pripravljeni in motivirani. Gremo na zmago, kot vsako tekmo. Pričakujem, da bo nasprotnik šel v srečanje z bolj zaprtim načinom igre. Ni nam pomembno kdaj pridemo do zadetka; če v 5. ali 95. minuti. Pomembno je le, da tri točke ostanejo doma.”

Po 4 tekmah se Drava nahaja na 3. mestu, čeprav je še pred tednom dni bila na prvem mestu. So izredno napadalna ekipa, ki zadeva ogromno. Zadeli so 16-krat in prejeli le 4 zadetke, kar nakazuje tudi na odlično obrambo. Ekipo vodi trener, 44-letni Celjan Simon Sešlar. Njihov najboljši strelec po 4 krogih je 24-letni Anglež z nigerijskimi koreninami, Matthias Fanimo s 6 zadetki.

Statistika za vraževerne: Nafta 1903 še nikoli ni izgubila v 5. krogu kateregakoli prvenstva.

V prejšnjem krogu je Drava presenetljivo klonila proti Rolteku. Gostje so vse do 89. minute vodili s kar 0:2. Takrat  pa je glavni sodnik dosodil enajsmetrovko v prid domačih, ki jo je uspešno izvedel izkušeni nekdanji reprezentant Nastja Čeh.

Obe ekipi sta brez kaznovanih nogometašev. Previden bo moral biti le Cvrtila, ki ima 3 rumene kartone. Prav tako sta obe ekipi brez poškodovanih nogometašev.

Sobota, 1. september 2018 ob 20.30 na Športnem parku v Lendavi

Nafta 1903 20:30 Drava Dakinda Ptuj

Ali lahko torej pričakujemo previdno in obrambno igro z malim številom zadetkov ali se obeta pravi derbi z obilo zadetkov?

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja