PRAZNIK SVETE ANE IN VAŠKI DAN V PETIŠOVCIH

V soboto so v Petišovcih že petič izvedli vaške dneve, ki jih imenujejo tudi praznik Svete Ane in sicer po več kot 200 let starem vaškem spomeniku Svete Ane, ki ga bodo letos prenovili. Letos so jih priredili že tretjič na lokaciji prenovljene petišovske šole. Prireditev so pripravila vaška društva.
Poskrbljeno je bilo tudi za Bogoslužje v obeh jezikih. V prostorih nekdanje šole pa je bila na ogled razstava vezenin petišovskih žena. V kulturnem delu prireditev pa so nastopili pevci ljudskih pesmi iz Kapce. Nastopila je tudi plesna skupina Turniških upokojenk. Za smeh sta skrbeli znani dobrovniški humoristki Mari in Naca.
Na vaške dneve so prišli tudi gostje iz madžarskega Nyirada s katerimi imajo že dalj časa prijateljske odnose, ti pa so s seboj prinesli sestavine za pripravo madžarskih jedi na prostem, ki so jih pripravili v kotlih.
Člani turističnega društva so poskrbeli za lendavski bograč in lendavska vina.

Namen tega srečanja je druženje in zabava mladih in starejših vaščanov, ki je v tem hitrem tempu življenja še kako potreben. Pri takih prireditvah se pokaže sloga in volja do organizacije vseh društev v vasi in tako je bilo tudi v soboto.

Foto: Arpad Bogdan

[Best_Wordpress_Gallery id=”426″ gal_title=”vaški d petišovci”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja