POZOR: V Lendavi in okolici spet na pohodu vlomilci

Pred kratkim smo neuradno izvedeli, da sta se zgodila vloma v stanovanjskih hišah v Lendavi in sicer v Slomškovem naselju in v Dolgi vasi na Glavni ulici, nedaleč od pokopališča.

Policija že preverja vsako vozilo, ki je namenjeno iz države v smeri mejnega prehoda Dolga vas.  Po informacijah, ki smo jih dobili sta bila vlomilca dva in sta v razmaku dveh ur, oropala omenjeni hiši in to na isti način. Več informaciji bomo posredovali, ko jih tudi sami dobimo.

Ali gre za iste roparje, ki so pred enim tednom oropali dve prodajalni v mestu? So to profesionalci, ki delujejo v ekipi? Mogoče tujci? Postaja Lendava nevarna? Kaj je ugotovila policija o prvih vlomih?

POSODOBITEV:

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili: 

Vlom v Slomškovi ulici

1.2.2019 v popoldanskem času je neznani storilec pristopil do okna stanovanjske hiše, katero je z neznanim predmetom odprl in vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nekaj predmetov (ura, zlatnik…) v vrednosti 500 evrov. Z vlomom in poškodovanjem notranjosti hiše je lastnika oškodoval za okrog 1500 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila“. 

Vlom v stanovanjko hišo v Dolgi vasi 2 uri kasneje

“1.2.2019 v popoldanskem času je neznani storilec pristopil do okna stanovanjske hiše, katero je z neznanim predmetom odprl in vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je gotovino in zlat nakit, ter lastnico oškodoval za približno 2000 evrov. Z vlomom in poškodovanjem notranjosti hiše je lastnico oškodoval še za okrog 1000 evrov.”

Naslovna fotografija je simbolična.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja