Pomurski galop se vrača v Lendavo

Po informacijah iz lendavske občine, se letošnji, že četrti Pomurski galop vrača na prvotno lokacijo nasproti Hotela Lipa, natančneje na površine pred poslopji Kmetijskega gospodarstva Lendava. Prav tukaj je bil leta 2016 izveden prvi Pomurski galop, ki so ga organizirali člani društva ljubiteljev konjev iz Lendave, ob podpori Občine Lendava in pomoči organizatorjev iz Madžarske. Prireditev je tekmovalnega značaja, na njej se najboljši tekmovalci Pomurskega galopa kot predtekmovanja kvalificirajo za tekmovanje na Nacionalnem galopu v Budimpešti, ki je meseca septembra. Zato so v organizacijo in izvedbo vključeni tudi predstavniki Nacionalnega galopa iz Madžarske.

Od takrat sta se odvila še dva galopa in sicer leta 2017 v Dolgi vasi, kjer žal teren ni bil najboljši za tako dirko in lansko leto v Gaberju. Razlog za premestitev prizorišča je bil, da se organizatorji z lastnikom niso uspeli dogovoriti o ceni najema. Pomurski galop se je v teh treh letih pokazal kot odlična turistično – športna prireditev, saj so razen dirk skozi celoten dan potekale številne kulturne, zabavne in kulinarične aktivnosti. Vse tri prireditve so bile odlično organizirane, kar se je videlo tudi po velikem številu obiskovalcev.

Vsekakor je povratek galopa v Lendavo odlična novica, ki bo še dodana vrednost, tako mestu, kot sami prireditvi. Kaj je botrovalo temu, da si je lastnik zemljišča premislil in s tem neposredno podprl svojega nečaka, lendavskega župana, kot enega od organizatorjev, na koncu niti ni pomembno. Pomembno je to, da se prireditev vrača v Lendavo. Letošnji Pomurski galop bo izveden 6. julija.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja