Pomurke v Radomlje po nove točke

Po tritedenskem reprezentančnem premoru se bo v nedeljo nadaljevala Slovenska ženska nogometna liga. Dekleta bodo odigrala srečanja 15. kroga SŽNL, najpomembnejši dvoboj pa bo odigran v Športne parku Radomlje.

Kraj v bližini Domžal bo gostil obračun vodilnih moštev prvenstva. Vodilne Radomljanke pričakujejo nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev, ki imajo na drugem mestu tri točke manj. Gostiteljice so v letošnji sezoni doživele zgolj en poraz, oktobra pa so jim ga v Beltincih zadale prav Pomurke. Gostujočo mrežo je načela Tinkara Frangež, dvakrat je zadela Neli Hofman, delež k zmagi pa sta z žogo za hrbtom Nike Šapek dodali še Špela Rozmarič in Sara Makovec.

Nedeljski dvoboj, ki se bo pričel ob 12:30, prinaša izredno pomembne točk. Radomlje bi z morebitno zmago storile pomemben korak k prvemu naslovu državnih prvakinj, Pomurke pa bi z zmago troboj v lovu na vrh lestvice vrnile na izhodiščno točko. Šestnajst zmag v medsebojnih obračunih tehnico nagiba v korist pomurske čete, ki Radomljam še ni oddala točke, a velja zapisati, da so v Radomljah poleti močno okrepili svojo ekipo.

Za razliko od precej izkušenejše ekipe Olimpije, ki na tretjem mestu lestvice prav tako še upa na naslov državnih prvakinj, so se v Radomljah in Bratoncih, kjer rumeno-modre vadijo od lanske pomladi, odločili zaupati mladim nogometašicam. Med njimi najdemo številne igralke kadetske, mladinske in članske reprezentance, Beltinčanke pa so se marca v derbiju z Olimpijo predstavile z enajsterico, ki je v povprečju štela malce več kot 17 let.

Spopad varovank trenerja Gregorja Moharja in Nuše Ladinek bo šel v zgodovino, saj bo tekma ženskega državnega prvenstva prvič predvajana tudi v neposrednem televizijskem prenosu. Derbi vrha lestvice boste lahko spremljali na Sportklubu.

Avtor: Peter Dominko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja