Pomurke močnejše za reprezentantko Slovenije

Nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev v ponedeljek pričenjajo priprave na novo sezono. Na klopi članskega moštva ostaja Nuša Ladinek, ki je spomladi mlado ekipo popeljala do drugega mesta, Pomurke pa v prihajajoči sezoni merijo še višje.

Moštvo ne bo doživelo pretiranih sprememb, bo pa v nove ligaške preizkušnje krenilo z vsaj dvema okrepitvama. Nadarjeni zasedbi se je kot prva pridružila Sara Agrež, ki je bila v petek registrirana kot članica šestkratnih državnih prvakinj. Sedemnajstletnica se najbolje znajde v osrčju obrambe, v pretekli sezoni pa je v dresu Radomelj odigrala vidno vlogo v borbi za vrh ligaške razpredelnice.

Radomljanke so v troboju za naslov državnih prvakinj zasedle tretje mesto, zatem pa so s Pomurkami izgubile tudi finalni dvoboj Pokala Slovenije. Prav močna želja po lovorikah je igralko, ki prihaja iz bližine Žalca, prepričala v zamenjavo sredine. »Moje ambicije so jasne. S kakovostno ekipo Pomurja želim osvojiti naslov državnih prvakinj,« je po potrditvi prestopa dejala mladinska in članska reprezentantka Slovenije.

Pomurke bodo konec avgusta, ko se bo pričelo novo prvenstvo, krenile po sedmi naslov državnih prvakinj v klubski zgodovini. »Z novimi soigralkami se dobro poznamo in razumemo, zato verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpolniti zadani cilj. Želim se dokazati v dresu ‘žuto-plavih’ in ekipi pomagati do novih zmag,« še dodaja nekdanja nogometašica Žalca, Rudarja in Radomelj.

Sara je v članski konkurenci debitirala lansko pomlad, ko je Rudarju Škale pomagala na sedmih tekmah, v zadnjem prvenstvu pa je za Radomlje odigrala 15 srečanj in dosegla tudi dva zadetka.

 

cof

FOTO: BRous/ŽNK Pomurje Beltinci

Avtor: Peter Dominko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja