Pomurke dobile še zadnji jesenski derbi

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je zmagovalno serijo podaljšala tudi v 11. krog državnega prvenstva. Pomurke so se Bratoncih udarile z drugimi Radomljami, derbi pa so dobile po uspešno izvedeni enajstmetrovki Anje Prša.

 

Kapetanka Pomurk je v 78. minuti izkoristila najstrožjo kazen, ki jo je po prekršku Lare Klopčič priigrala Kaja Korošec. Varovanke domače trenerke Nuše Ladinek so bile na bratonski zelenici podjetnejši tekmec, a so se žilave Radomljanke osredotočile predvsem na branjenje in Pomurkam niso puščale veliko prostora.

 

»Lepo je še vedno imeti popoln izkupiček. Radomlje se bile zahteven zalogaj, vendar smo se že pred tekmo zavedale, da nas čaka težka preizkušnja. Z borbeno igro in nekaj sreče smo prišle do zmage,« je po novem slavju Pomurk dejala Kaja Korošec, ki je dober odpor gostujoče ekipe ni presenetil: »Pričakovati je bilo, da se bodo Radomljanke zaprle. Igrišče v Bratoncih je manjše od standardnih, zato se je lažje postaviti obrambno, kljub temu pa nam je uspelo priti do novih točk.«

 

Pomurke imajo krog pred koncem jesenskega dela prvenstva 12 točk pred ekipama Olimpije in Maribora, Radomlje so po tretjem porazu zdrsnile na četrto mesto. Vodilno ekipo lige pred zimskim premorom čaka še tekma v Ankaranu.

 

Avtor: Peter Dominko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja