Pomlajeni in borbeni Ptujčani premagali Nafto 1903

V 20. krogu je članska ekipa Nafte 1903 v boju za naslov odpotovala na Ptuj, kjer jih je čakala že tradicionalno neugodna Drava, ki je v gosteh od obstoja še niso premagali. Čeprav se je pred tekmo pričakovalo in upalo, da bo prišlo do prve zmage na Ptuju, so pomlajeni domačini pokazali kako se bori za svoj dres in premagali Lendavčane, ki kot moštvo niso prikazali toliko želje po zmagi. 

Drava Ptuj – Nafta 1903 2:0 (2:0)

Strelca: Ivanov (23. min), Kukovec (40. min)

 

Tekmo je bolj obetavno začela Nafta 1903, ki je poskušala premagati v obrambi dobro organizirane domačine pod vodstvom Nikole Jaroša. V nadaljevanju so popolnoma popustili. V 23. minuti so Ptujčani izvedli kot. Kapetan Anton Rogina je žogo usmeril do kazenskega prostora, kjer je najprej s strelom z glavo bil natančen Zorko, a je bil Raduha na pravem mestu in nevaren strel odbil, kar pa je namesto obrambe izkoristil Bolgar Nemanja Ivanov, ki je streljal v levo smer vrat in poskrbel za vodstvo domačih. Naftaši so pritiskali, a obramba domačih je bila brezhibna. V 40. minuti so Lendavčani napadali in imeli priložnost, ko je prodiral Vinko, toda njegov nevaren napad so preprečili in sledil je protinapad. Stari znanec lendavskega moštva, Marko Marciuš je prodrl po desni strani, prehitel Pirtovška. Ko se je nevarno približal vratom, se ni odločil za strel, temveč podajo, saj sta se v bližini nahajala še 2 soigralca, Zorko in Kukovec. Po padcu Zorka, ki bi moral prvi prejeti žogo, je ta šla naprej do Kukovca, ki je brez težav premagal vratarja Raduho. Polčas se je končal z 2:0.

Veselje Ptujčanov ob vodstvu

Drugi polčas ni prinesel sprememb. Niti rezultatski, niti v igri. Lendavčani se niso vdali in so na vse načine poskušali, vendar konkretnih priložnosti ni bilo. Na celotnem srečanju so si ustvarili kakšne 3 prave priložnosti, kar stežka prinese zadetek. Tudi Ptujčani ob vodstvu z 2:0 niso preveč pritiskali na vrata manj borbenih gostov, ampak so prešli v bolj defenzivno igro, kar je gostom, ki so zaostajali za 2 zadetka izredno otežilo delo. 

Srečanje se je končalo z 2:0. 

[srizonfbalbum id=118]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja