Poletna muzejska noč na Lendavskem gradu- doživeta umetnost

V sklopu Poletne muzejske noči na Lendavskem gradu se je najprej odprla razstatava Arven Šakti Kralj Szomi: Ne tu ne tam. Nato smo na grajskem dvorišču prisluhnili odličnemu koncertu znane slovenske skupine Kontraband, z uglasbeno poezijo iz Prekmurja, med katerimi izstopajo pesmi kuratorja razstave, pesnika in žurnalista Bence Lajoša, ter lirično hudomušnega Karla Turnerja.
Omogočen je bil brezplačen ogled razstave v slovenskem in madžarskem jeziku po vodstvom umetnostnega zgodovinarja Atille Pisnjaka razstave Marc Chagall: Stvarjenje in Biblija. Obiskovalci so si lahko brezplačno ogledali tudi vse stalne razstave.

Živeti umetnost.

Naša življenja nam nudijo nekaj svetlih utrinkov, ko presežemo samega sebe in okolici predamo nekaj lepih trenutkov, v katerih sladkobi se napajata vid in sluh.
Tokratna razstava izjemne umetnice Arven Šakti Kralj Szomi je remek delo dozorele umetnice – fotografinje, prestiž tovrstne umetnosti.
Arven živi sredi kulture, živi med sanjami in resničnostjo, med glasbo in impresijami. Dogodek, ki je bil na gradu je multi (kulturni), saj so umetniki dvignili na piedestal medsebojno podporo, občudovanje in svojo izjemnost. Glavna vloga je seveda pripadala Šakti, a kako ujeta je v umetnost, v svoj čarobni, a neizprosni svet, je viden na tokratni razstavi. Razstavo je odprla njena mlajša hči Zsuzsika, z večerno pesmijo na harmoniki. Sledile so še tri pesmi, pri katerih je zaigrala njena starejša hči, ena najbolj nadarjenih mladih glasbenic, Kika Szomi Kralj, ki je šele pri dvanajstih in po le štirih letih igranja na klarinet končala nižjo glasbeno šolo.
Tokrat je glasba dogodek le popestrila. Glavni lik dogodka je vsekakor Arven Šakti Kralj Szomi, njene izjemne fotografije lebdečih otrok. Z Arven, njenimi hčerami, Lajosem in Kontrabantom so obiskovalci lahko za trenutek okusili sveti gral življenja – živeti umetnost.

[Best_Wordpress_Gallery id=”275″ gal_title=”Noč muzeja”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja