Pohod med vinogradi Svečina

POHOD MED VINOGRADI

SVEČINA – RATSCH AN DER WEINSTRASSE

 

V soboto 24. 03. 2018 odhod avtobusa ob 6.30 uri iz AP Lendava, oziroma ob 7.00 uri iz AP M. Sobota po avtocesti do Maribora, kjer bomo zavili za Zg. Kungoto in naprej do Svečine. Tu bomo parkirali naš avtobus in se odpravili peš po vinski cesti, ki pelje iz Slovenije v Avstrijo in zopet nazaj v Slovenijo.

Svečina je stisnjena v kotu med državno mejo in slemenom Slovenskih goric, je kraj s tisoč prebivalci. Znamenitosti kraja so grad, Kebl, 462 m visok grič z vinogradniškem muzejem, 511 m visok Plački hrib s 23 m razglednim stolpom. Pa ne le vas, obiska so vredni še posebej vinotoči in vinogradniške kmetije.
Njihov slogan: Naše srce je med vinogradi.

Hodili bomo med vinogradi, se ustavili pri Vinotoč Pliberšku , kjer bomo spili kozarec vina ali čaj in se na krožni poti zopet ustavili na griču Kebl, na katerem leži vinogradniški muzej, si ga ogledali in se nato odpravili na Turistično kmetijo Jarc, kjer bomo imeli malico.
Pred odhodom domov, se bomo odpeljali do Turistične kmetije in vinogradništva Dreisiebner in si ogledali znamenito srce med vinogradi.

FOTO: PD Lendava

Domov se bomo peljali po isti poti, na AP M. Sobota bomo prišli ob 17.30 uri, na AP Lendava pol ure pozneje.

Tehnična zahtevnost pohoda: nizko gorje- hribi, lahka tura, pri hoji večinoma po cesti in delno

med goricami, vendar zaradi spolzkega terena med goricami previdnost ne bo odveč.

Oprema: planinski čevlji, topla oblačila ( flis, vetrovka, rokavice, kapa ), priporočamo planinske palice, dežnik v slučaju dežja, pijača in copate, da se lahko preobujete, v kolikor bi bili mokri.

Hrana: iz nahrbtnika in malica pri Jarcu ( pokušnja vina, vstop v vinogradniški muzej in malica –
10 Evrov ) – to je dodatno plačilo udeleženca pohod

Stroški pohoda: 15 Evrov

Planinski vodnik: Boris Kukanja

Prijava: do četrtka 22.03. pri Boris Kukanja 031 317 955 ali Laszlo Ligeti 040 205 778

Posebno obvestilo: pohodniki morajo imeti plačano članarino za leto 2018 v Planinskem društvu in imeti veljavni dokument v slučaju možne policijske kontrole, oziroma prehoda meje med Slovenijo in Avstrijo, ne glede, da smo v EU.

VIR: PD Lendava

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja