Podpisano je financiranje skupnosti v letu 2018

Predsedniki krajevnih in mestne skupnosti so danes podpisali pogodbo o financiranju delovanja za leto 2018, kjer bodo imeli na voljo 216.000 evrov. Na območju lendavske občine namreč deluje sedemnajst krajevnih skupnosti ter ena mestna. 

Kriteriji za financiranje so določeni na podlagi števila krajanov ter velikosti posamezne KS. Največja krajevna skupnost je bržkone KS Gorice pri Lendavi. Po velikosti površine pa prevladujeta Pince Marof – Benica in Radmožanci. 

Leta 2017 so krajevne skupnosti imele na razpolago znesek, ki pa je po koncu leta znašal 142.000 evrov in se upošteva kot ostanek sredstev. V letošnjem letu je na voljo dodatnih 74.700 EUR le za delovanje s tem, da se bodo investicije financirale posebej. 

V letošnjem letu je največ sredstev pripadlo KS Mostje-Banuta – 42.000 EUR, KS Gorice pri Lendavi – 28.000 EUR, KS Dolga vas – 16.000 EUR, MS Lendava – 15.000 EUR in KS Trimlini – 14.000 EUR. 

Lokalne iniciative, ki spadajo znotraj KS, bodo s strani občine Lendava  spodbujene s sofinanciranjem investicij, ki so pomembne za konkretno lokalno okolje. Sem spada denimo prenova mrliške vežice v Lendavi, nadomestni objekt v Goricah pri Lendavi in večnamenski objekt v Mostju.

Koncept se nahaja tukaj.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja