Počitniški tabor za najmlajše v Romskem naselju Dolga vas

V času počitnic so otroci iz Romskega naselje v Dolgi vasi imeli priložnost obiskovati dejavnosti tabora, ki sta ga organizirali prostovoljki v sodelovanju z Ljudsko univerzo Lendava in VNRC Dolinsko.

Prvi dan so otroci pomagali pri izvajanju kemijskih poskusov, ki jih je vodil Marcel Adorjan in kasneje pa pokazali svoje umetniške sposobnosti z risanjem in pripovedovanjem zgodb. Naslednji dan je otroke obiskalo Društvo za zaščito živali, katerega članice so otroke poučile o pravilni skrbi za domače ljubljenčke. Četrtek je bil posvečen zabavi, športu in izdelovanju pustnih mask. Zadnji dan pa so se otrokom predstavili mladi pripadniki Lendavske Romske manjšine.

Vsak je povedal svojo zgodbo o uspehu in poti do le-tega, otroci pa so na podlagi predstavitev tudi sami napisali ali narisali svoje želje in načrte za prihodnost. Namen tega tabora je bil predvsem druženje in zabava, tako prostovoljke kot otroci pa se že veselijo nadaljnjega sodelovanja, ki bo vključevalo tudi učno pomoč in resnejše tematike.

Besedilo: Alja Hajdinjak

Foto: Laura Kovač

[Best_Wordpress_Gallery id=”726″ gal_title=”Zimske počitnice v RN”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja