Petroleum Beat MotoRock Festival se iz Petišovcev seli v Mursko Soboto

Petroleum Beat MotoRock Festival se iz Petišovcev seli v Mursko Soboto.

Od organizatorja Petroleum Beat festivala, ki se je zadnji dve leti odvijal ob petišovskem speedway stadionu smo izvedeli, da ga letos tam ne bo. Prireditev se namreč seli v Mursko Soboto in to na samo prizorišče tamkašnjega Expana.
Glavni organizator festivala je ustvarjalno društvo iz Dolge Vasi, ki za letos obljublja zanimive koncerte. Na preteklih festivalih so že nastopile znane zasedbe kot so Let3, Laibach, The Exploited in Pankrti…
Ker nas je novica presenetila, smo na dosedanjega organizatorja festivala naslovili nekaj vprašanj. Na vprašanja je odgovarjal Jože Pal.

Zakaj selitev festivala v Mursko Soboto?

Zaradi boljše in namenjene infrastrukture za festivale kot je to sedaj Expano v MS, kot tudi zaradi večjega mesta in boljše prometne povezave, ter posledično tudi pričakujemo večji obisk, ki smo ga žal imeli v Lendavi vedno premalo in sva morala z Gabrielo Sobočan zalagati svoj denar.
Rad bi pa namenil en velik hvala, vsem podpornikom in obiskovalcem, ki nas podprate in ste vabljeni ter vas pričakujemo tudi naprej na naših prireditvah.
Nismo pa izključili možnosti, da ne bomo tudi organizirali še kašno prireditev v Lendavi in smo pripravljeni na sodelovanje.

Kdo je zdaj organizator?

Glavni organizator ostaja društvo PBUDL z mano na čelu a pridružili so se mi še Peter Beznec in Petja Kolenko iz Ljutomera ter Saša Dolgov iz Murske Sobote, glavna medijska podpornika sta Slovenski Punk Rock Portal in Kraykulla-webzin iz Hrvaške, odprti in dogovarjamo pa se tudi z občinami MS in Lendavo, klubi(MIKK klub MS,..), društvi(Društvo alternativne Mladine Bistrica,…), zavodi, podjetji, posamezniki za boljšo izvedbo. Kaj več o soorganizatorjih pa mogoče v drugim inervjuju, ali pa nas spremljajte na https://www.facebook.com/PetroleumBeat/ kjer bo vse sproti objavljeno.

Se ne bojite, da bo ime festivala Petrolium nekako izgubilo smisel, če se bo odvijla v Ms in ne v Petišovcih?

Ne, saj s tem imenom organiziramo koncerte po celi Sloveniji in ne samo ta festival in se je že kar prijelo, ter sovpada z programskim konceptom, ki je; rock, punk, hard-core, metal, kar je glasno, hrupno, s težkimi udarnimi ritmi, kot motorji z notranjim izgorevanjem, ki uporabljajo nafto.
Bomo pa vsi vedno vedeli, da se je začelo v Lendavi na Speedway Stadionu v Petišovcih, kjer smo pripeljali legendarne skupine kot so: Total Chaos iz Los Angelesa(ZDA), The Exploited iz Edinburga(Škotska), Laibach, Let3(Hrvaška), Pokolgep(Madžarska), Pankrte, Elvis Jackson,…
Za letos pa že imamo prvo veliko ime Pro-Pan iz New Yorka(ZDA) in ste vsi lepo vabljeni.
Se vidimo, bodite tam ne bo vam žal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja