Petišovčani lahko mirno spijo, obvoznice še (lep čas) ne bo

Na našem portalu smo pred kratkim poročali o ustanovitvi Civilne iniciative Petišovci, ki se je zbrala na ustanovnem zboru sedmega februarja letos.

Takrat so člani Civilne iniciative sprejeli sklep, da bodo na Ministrstvo za infrastukturo poslali dopis, v katerem prosijo za pojasnila v zvezi s poročanji o gradnji nove obvoznice mesta Mursko Središće, saj so o tem poročali nekateri lokalni mediji na sosednjem Hrvaškem in v Sloveniji. K temu lahko pripišemo tudi aktivnosti lendavskega župana Janeza Magyarja, saj je sodeloval na delovnem sestanku na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve v Zagrebu, kjer so razpravljali o izgradnji omenjene obvoznice in Murskemu Središću tudi izrazil polno podporo lendavske občine pri omenjenem projektu. 

Toda kot smo že prej neuradno, sedaj pa tudi uradno izvedeli, se je Republika Slovenija, natančneje Ministrstvo za infrastrukturo s sosednjo Hrvaško pogovarjalo o Hrvaških namerah zgolj neformalno in, da ne potekajo nobene aktivnosti umeščanja obvoznice oziroma priključka v prostor Slovenije. Da so naše informacije verodostojne se lahko prepričate sami ob priloženem dopisu, ki ga je pred dnevi prejela CI Petišovci.

Pri vsem tem ne smemo mimo dejstva, da je sila nenavadno, da se je predstavnik lokalne oblasti udeležil sestanka na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve v Zagrebu, kjer so razpravljali o meddržavnem projektu, a o slednjem uradna Slovenija ne vodi nobenih aktivnosti.

[pdf-embedder url=”http://lendava-on.net/wp-content/uploads/2020/03/dopisok.pdf”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja