Peter Škrilec, fotograf za katerega boste zagotovo še slišali

Peter Škrilec je mlad navdušen fotograf in mi želimo njegove fotografije predstaviti tudi vam.

Peter je dijak tretjega letnika Lendavskega srednješolskega centra, smeri strojni tehnik, v prostem času pa se ukvarja s fotografiranjem.
Za fotografiranje ga je navdušil stric Kristijan Jesenovič, ki je uspešen član Lendavskega Foto-video kluba in avtor številnih odličnih pokrajinskih fotografij. Njegove fotografije smo že predstavili na našem portalu. Tako Peter in Kristijan velikokrat skupaj odpotujeta na foto potepe, kjer nam skozi objektiv pričarata svet, kot sta ga videla.

Peter že dosega uspehe v fotografiji

Letošnjega marca je v Ljubljani na Fakulteti za elektrotehniko, pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), potekalo tekmovanje v digitalni fotografiji. Na tekmovanje se je odpravil tudi Peter, ki je osvojil zlato priznanje in prav tako postal zmagovalec državnega fotografskega natečaja. Na tekmovanju je bil tudi Lendavčan Teo Horvat, ki je dobil srebrno priznanje.

Kot je poročala Digitalna Kamera – Revija za sodobnega fotografa, je strokovna žirija letos aprila na podlagi razpisa izbrala 20 fotografij, ki so se delile v dve starostni kategorij, za sodelovanje na 39. svetovnem mladinskem FIAP bienalu.

V kategoriji do 21 let so izbrali fotografije šestnajstih mladih ustvarjalcev, v kategoriji do 16 let pa fotografije štirinajstih fotografov. Slovenska kolekcija do 16 let je osvojila drugo mesto in FIAP zlato medaljo. Kategorija do 21 let pa je zasedla 11. mesto in sprejem na razstavo. Med fotografi do 21 let je sodeloval tudi mladi Lendavčan Peter Škrilec.
Kot smo zapisali v uvodu, smo prepričani, da je med nami bodoči uspešen fotograf, ki bo posnel še veliko odličnih fotografij.

Peter Škrilec in njegov mentor ter stric Kristijan Jesenovič.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”591″ gal_title=”Peter Škrilec”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja