Ovis találkozó

1976-ot írtunk. Csentében az iskolában még gyermekzsivajtól voltak hangosak a termek, hiszen óvóda és iskola is működött az épületben. Egy idő után a csentei iskában csak a központi iskolából kiszállított 2. osztályos tanulók jártak, 2007-től már azok sem. Az iskola épületét egy ideig a falu egyesületei használták. De egy idő után az is abba maradt.
Az egykor inpozáns épület napjaingban üresen, eléggé siralmas állapotban áll. Ez egykori elevenségéről egy-egy iskolás, óvódás fénykép tanúskodik. Hála a világhálónak, hamar össze lehet verbuválni egy-egy generációt vagy éppen ovis csoportot, s máris indul egy nem mindennapi találkozó szervezése.

A mi történetünk is egy óvodás fénykép megjelentetésének köszönhető, melyet Csivre Józsi osztott meg a fb-n. Mindenki nagyon örült neki, s elindultak a kommentek. Józsi ebből kifolyólag megszervezte a fotózkodást. Nagyon nehéz volt összehozni a dátumot, de sikerült neki. Csak hárman nem tudtak eljönni. A hab a tortán a húsos makaróni volt, ugyanis az ovis/iskolás kedvenc ételének számított. Lázár Ilus néni tudott a legjobbat főzni. (Megjegyzés: akkoriban minden oviban, iskolában ez volt a legjobb étel, és tényleg fantasztikusan el tudták készíteni a szakácsnők.)

Egy kedves meglepetésben is részesültünk. Megjelent a tanító nénink is, Bažika Magda, és kedves óvónénink, Šiplič Olga lánya is. Az óvónénink, sajnos, az idén elhúnyt. De örülünk neki, hogy ilyen szép kort megért. Lánya sokat mesélt a nyugdíjas éveiről. A találka kellemes társalgással fejeződött be Csivre Józsi pincéjében.

2019

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja