Otvoritev razstave Sožitje barv v Centru Banffy

Včeraj popoldne se je v razstavni dvorani Centra Bànffy odvila otvoritev razstave Klaudie Abràhàm iz Hodoša. Klaudia je amaterska slikarka, v Lendavi zaposlena kot novinarka pri tedniku Népújság.

Kot je povedala za Lendava. on.net se je slikanja, kot ga lahko občudujemo na njenih fotografijah, naučila sama. “Risati in slikati sem začela v otroštvu in osnovni šoli. Rada sem risala različne oblike na papir, s svinčnikom ali barvicami. Potem sem po osnovni šoli za dlje časa z risanjem prenehala, dokler nisem pred kakšnimi dvanajstimi leti ponovno resneje pričela s slikanjem. Prej sem delala bolj na risbah s svinčnikom, po novem pa sem pričela slikati, sprva s tehniko slikanja z oljem. Preizkusila sem se na platnu, to je bil razlog da sem spet dobila željo in se začela sama učiti slikanja,” je povedala Klaudia in nadaljevala, da sedaj najraje slika z akrilom, ki ji nekako bolje sede, se hitreje suši, dobijo se bolj žive barve in nenazadnje je delo z akrilom lažje. Na razstavi v Centru Bànffy so na ogled njena del zadnjh desetih let, ki pa so le del njenega ustvarjanja. Veliko njenih slik se nahaja pri sorodnikih in prijateljih ter za katere je že pozabila, da obstajajo in tudi take so se znašle na razstavah, ki jih je že imela poleg Lendave tudi v Gornjem Lakošu, Hodošu in nekaj na sosednjem Madžarskem.

Klaudia vidi lepote okoli nas, kot so porteti, narava, domače živali, domači kraj in stare hiše, cerkve in nenazadnje abstrakne slike, vse to jo navdušuje in sprošča.

Razstavo je odprl dr. Lajos Bence, pesnik in literarni zgodovinar, v glasbeni program je prispeval violinist, peter Koša.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1019″ gal_title=”Klaudia Abraham- razstava Bannfy”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja