Otvoritev razstave Pannonia Reflections

V razstavnih prostorih lendavskega gradu so v petek sedmega februarja odprli mednarodno fotografsko razstavo z naslovom Pannonia Reflections, ki sta jo pripravila Fotografsko društvo Pannonia in Galerija Muzej Lendava. Razstava bo na ogled do konca februarja.

Obiskovalce sta nagovorila predsednik Fotografskega društva Pannonia Davor Dolenčić in direktor Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner. Razstavo je še predstavil in odprl predsednik Fotografske zveze Slovenije Igor Debevec. Vasja Doberlet, pooblaščenec Mednarodne zveze za fotografsko umetnost za Slovenijo, je na koncu članom slovenskih fotografskih društev podelil razstavljalske naslove ter diplome Mednarodne zveze za fotografsko umetnost.

Razstava fotografij Pannonia Reflections je mednarodni projekt, ki vključuje fotografe s vsega sveta in ima izredno veliko dodano vrednost. Razstava poteka pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije in Fotografske zveze ZDA (Photographic Society of America). Fotografsko društvo Pannonia uspešno realizira projekt že šesto leto zapored.
Organizacija razstave je potekala v več korakih. V začetku avgusta 2019 je Fotogrtafsko društvo Panonnia objavilo razpis. Razpisanih je bilo pet tem, in sicer Prosta barvna, Prosta črno-bela, Ulica, Potovanja in Voda.
Razpis je bil odprt do začetka decembra 2019. Nanj se je prijavilo 365 avtorjev iz 57 držav s 6006 fotografijami. Sredi decembra se je v Lendavi sestala žirija, katere člani so bili ugledni in mednarodno priznani fotografi Igor Debevec – Slovenija, Andreja Ravnak – Slovenija in Zoran Đorđević – Srbija.

Žirija je prispele fotografije ocenjevala z ocenami od 1 do 9. Pri ocenjevanju sta bili sicer merodajni predvsem kreativnost in originalnost, pomembna pa je bila tudi tehnična dovršenost fotografije. Potem, ko je vsak član žirije ocenil vse prispele fotografije, ki so bile opremljene s šifro, torej brez podatkov o avtorju, so bile seštete ocene za vsako fotografijo. Na podlagi seštevka je nato bil narejen seznam najbolje ocenjenih fotografij. Med najbolje ocenjenimi je žirija v dogovoru izbrala fotografije, za katere je menila, da si zaslužijo nagrado. Tako je najbolje ocenjenih 86 fotografij, 70-ih avtorjev iz 29 dežel sveta. Te fotografije in še 30 drugih najbolje ocenjenih sprejetih pa si je možno ogledati na 6. mednarodni fotografski razstavi Pannonia Reflections.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1178″ gal_title=”Panonnia reflections 2020″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja