Otvoritev fotografske razstave Jožeta Čivreja z naslovom: Fotografski utrinki

V galeriji Centra Bánffy je od danes naprej na ogled fotografska razstava z naslovom »Fotografski utrinki« avtorja Jožeta Čivreja. Razstavo je odprl predsednik Foto – Video kluba Ladislav Sobočan, ki med drugim o avtorju pove naslednje:

Avtor je utrinke, dogodke ali vsakdanje navdihe za svoje fotografije iskal in našel v svetu, ki ga obdaja. V Lendavi ali njeni bližnji okolici. Vsaka izmed razstavljenih fotografij s seboj prinaša svojo prepoznavno kuliso z tipičnimi barvami, občutenji in drobnimi detajli, ki jih Jože vidi in z prefinjenim občutkom za kadriranje posname in shrani zase in za nas, ljubitelje fotografije.
Njegova dela nam prikazujejo zanimive strukture v lesu, kapljice rose na listu, ki delujejo kot povečevalno steklo. To so kadri, ki so bolj ali manj konkretni. Predstavlja pa nam tudi fotografije narave in sončnih zahodov, ki predstavljajo le subtilno sled v našem izgubljajočem se spominu. Sled, ki se je mogoče niti ne zavedamo, a nas avtor previdno opomni, da je svet cikličen in minljiv, da ne mine le slabo, marveč tudi vse lepo in ne vemo kaj nam prinaša naslednji dan.

Jože Čivre je amaterski fotograf, ki namesto fotoaparata v roke vzame mobilni telefon, ko zagleda motive za nove fotografije. Poklic mu gre na roko pri fotografiranju, saj je vedno na terenu. Navdušuje ga predvsem fotografiranje narave, sončnih zahodov in podrobnosti.

Jože pravi da, mu je fotografiranje v užitek in veselje, saj lahko ujame trenutek in ga za vedno shrani. Del njegove zbirke, ki je vsekakor vredna pozornosti, bo naslednji mesec na ogled v galeriji Centra Bánffy, zato vas vabimo, da si jo ogledate tudi vi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”750″ gal_title=”Jože Čivre razstava Banffy”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja