Otvoritev fotografske razstave Bojana Sobočana »Zlomljena«

Danes dopoldan so v lendavskem Muzeju meščanstva odprli fotografsko razstavo člana Foto- Video kluba Lendava Bojana Sobočana z naslovom “Zlomljena”.

“Avtor razstave se nam danes predstavlja s štirinajstimi fotografijami. Energija ustvarjalne misli s katero je Bojan posnel vsako fotografijo, je nedvomno prikaz njegovega razumevanja osebne človeške stiske posameznika, istočasno pa se avtor dotika tudi svoje, osebno doživete bolečine ob težkih izpovedih in bridkih zgodbah trpečih. Osnovni motiv Bojanovih fotografij so tankočutni prikazi trpljenja in ostro izrisane podobe oseb, ujetih v trenutno dejanje nasilja, v igro svetlobe, senc in skoraj popolne teme, ki še bolj potencira ostrino dogodkov. Podobe trpečih na njegovih fotografijah se zdijo kot podobe angelov z zlomljenimi krili. S to figuralno prispodobo nam Bojan Sobočan pripoveduje zgodbo o hrepenenju vsakega človeka po dveh elementarnih življenjskih potrebah, po ljubezni in po spoštovanju”, je med ostalim v otvoritvenem govoru dejal Igor Ternar.

 Ob današnji fotografski razstavi je bilo moč videti izkustveno delavnico »Labirint nasilja«, razstavljene risbe uporabnikov Varne hiše, Materinskega doma, Zavetišča za brezdomne in Kriznega centra za otroke in makete hišk nevladnih in vladnih organizacij v Pomurju, ki so bile razstavljene pred Muzejem meščanstva.

Na današnjem dogodku so bile predane tudi donacije za “Varno hišo materinski dom” in za “Hišo za brezdomne” s strani avtorja razstave, društva Bumerang sreče in podjetja Codex d.o.o.

Foto: Vlado Sofronievski

[Best_Wordpress_Gallery id=”1094″ gal_title=”Bojan Sobočan razstava zlomljena”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja