Oktobra pričetek gradnje centra za zaščito in reševanje

Lendavsko prostovoljni gasilsko društvo, ki je eno izmed najstarejših v državi bo naslednje leto že delovalo v novih prostorih . Ustanovljeno je bilo 17. maja 1873 na pobudo tukajšnjega odvetnika Mihalyja Hajosa.

Konec oktobra se prične gradnja novega centra za zaščito in reševanje. Izvajalec del bo lendavsko podjetje Legartis.

In kako bo videti nov objekt?

V sklopu izgradnje Centra za zaščito in reševanje se tudi načrtuje obnova in rekonstrukcija obstoječega gasilskega doma za potrebe pisarn društva in preureditev v gasilski muzej ter novogradnjo. Na mestu nekdanjega TVD Partizana so v novem objektu načrtovane tri večje in dve manjši garaži, servisna delavnica s skladiščem in skladišče Civilne zaščite. V upravnem delu  pa so predvideli še dežurno sobo, arhiv, sejno sobo in pisarne. Obnovljen gasilski dom in nov objekt bo povezan s klančino in z nadstreškom.

Z novo pridobitvijo se bo izboljšal tudi dostopni čas. Izvoz iz gasilskega doma bo semaforiziran, kar pomeni, da bodo semaforji z rdečo lučjo ustavili promet ob izvozu gasilskih vozil.

Izgradnja Centra za zaščito in reševanje, kjer bodo pod eno streho združili lendavske prostovoljne gasilce in civilno zaščito bo financiran iz sredstev občinskega proračuna. Center za reševanje bo razen za požarno varnost skrbel tudi pri pomoči prebivalstvu ob naravnih in drugih nesrečah.

Investicija bo znašala okrog 1.3 mil. evrov in ne vsebuje opremo za gasilce za katero pričakujejo pomoč države.

Svečana otvoritev je predvidena prvega maja 2019.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja