ODPRTJE RAZSTAVE V CENTRU BÁNFFY-KIÁLLÍTÁSMEGNYITÁS A BÁNFFY KÖZPONTBAN

V soorganizaciji Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in Fundacije za zastopanje madžarskih narodnih skupnosti v Evropi, so včeraj zvečer v Centru Bánffy odprli razstavo z naslovom Avtohtone madžarske skupnosti v Karpatskem bazenu. Slavnostni govor sta imela Ferenc Horváth, predsednik Sveta PMSNS in Áron Léphaft, sodelavec Direktorata za zunanje zadeve v madžarskem Državnem zboru. Prireditev je s kratkim koncertom popestrila Žanet Glavač.

 

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért szervezésében, tegnap este, a Bánffy Központban megnyílt az Őshonos magyar közösségek a Kárpát-medencében című kiállítás. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Horváth Ferenc, az MMÖNK Tanácsának elnöke és Léphaft Áron, az Országgyűlés Hivatala Külügyi Igazgatóságának munkatársa, akik hálájukat fejezték ki mindazoknak, akik a Minority SafePack keretében aláírták a polgári kezdeményezést, illetve hozzásegítettek ahhoz, hogy sikerült elérni a meghatározott kvótát. A rendezvényt Glavač Žanet koncertje tette színesebbé.
A kiállítást tavaly májusban, Kolozsváron rendezték meg azzal a céllal, hogy a FUEN kongresszusán a külhoni magyar közösségek bemutatkozzanak az európai őshonos közösségeknek. A muravidéki magyarság Zala György mellszobráról és a Makovecz Imre által tervezett színházteremről készített fényképpel, valamint Göncz László Olvadó jégcsapok című művéből választott idézettel ismertette magát. A két fénykép és az idézet megtekinthető a kiállított plakátok egyikén.

 

Vir/Foto-Forrás:pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost muravidéki/ magyar nemzeti önkormányzati közösség.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja