Odprtje razstave Pannonia Reflections 2018

Na lendavskem gradu so nocoj odprli peto mednarodno fotografsko razstavo Pannonia Reflections 2018, na kateri se predstavljajo fotografi iz vsega sveta. Razstavo je pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije in Fotografske zveze Amerike organiziralo lendavsko Fotografsko društvo Pannonia. Razstavo je odprl Matej Peljhan,
mojster fotografije (EFIAP, MF FZS). Na ogled je 116 fotografij, ki jih je izbrala strokovna žirija, sestavljena iz mednarodno z priznanih fotografov, ter najboljšim podelila nagrade in priznanja.

Razpisano je bilo pet tem, in sicer Prosta barvna, Prosta črno-bela, Portret, Ženska in Voda, nam je povedal Davor Dolenčič, predsednik Fotografskega društva Pannonia.

Razpis je bil odprt do konca novembra 2018. Nanj se je prijavilo 441 avtorjev iz 52 držav s 6779 fotografij. Sredi decembra se je v Lendavi sestala žirija, katere člani so bili ugledni in mednarodno priznani fotografi Matej Peljhan – Slovenija, Andreja Peklaj – Slovenija in Varga Szilárd – Madžarska.

Žirija je prispele fotografije ocenjevala z ocenami od 1 do 9. Pri ocenjevanju sta bili sicer merodajni predvsem kreativnost in originalnost, pomembna pa je bila tudi tehnična dovršenost fotografije. Potem, ko je vsak član žirije ocenil vse prispele fotografije, ki so bile opremljene s šifro, torej brez podatkov o avtorju, so bile seštete ocene za vsako fotografijo. Na podlagi seštevka je nato bil narejen seznam najbolje ocenjenih fotografij. Med najbolje ocenjenimi je žirija v dogovoru izbrala fotografije, za katere je menila, da si zaslužijo nagrado. Tako je najbolje ocenjenih 86 fotografij, 80-ih avtorjev iz 29 dežel sveta. Te fotografije in še 30 drugih najbolje ocenjenih sprejetih pa si imate priložnost ogledati na pričujoči razstavi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”700″ gal_title=”Pannonia 2018″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja