Odlični Naftaši izgubili proti Mariboru

20.1.2018. Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Bojan Tkalčič. Pomočnika: Uroš Benc in Tadej Friš.

NK MARIBOR – prvi polčas: Obradović, Kramarič, Šuler, Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Hodžić, Koblar, Doumbia, Uskoković, Dervišević, Pihler, Ahmedi, Hotić, Bajde, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

NAFTA: Valentić, Malešević, Šeruga, Leuštek, Cekovski, Bence, Zagorec, Ilić, Monjac, Novinič, Vinko. Igrali so še: Lorinc, Vöröš, Oštrek, Osmanaj, Marciuš, Roginić, Magdič. Trener: Franc Fridl.

Strelci: 0:1 Monjac (14), 1:1 Vršič (17), 2:1 Tavares (42, 11m), 2:2 Vinko (60), 3:2 Hotić (66), 4:2 Bajde (83)

Nadaljevanje tekmovalnega programa, s preizkušnjo št. 2 v pripravljalnem obdobju. Po dnevih vadbe v Moravskih Toplicah zaključek drugega delovnega tedna z dvobojem proti Nafti. Tudi tokrat so Viler, Milec in Zahović zaradi poškodb še izven seznama kandidatov za nastop, kot vratarska naveza pa danes Obradović-Irgolič. V sredo je dobil priložnost Nino Žugelj, danes je bil zraven Luka Koblar, h kadru za tekmo pa je bil priključen še en up iz naše nogometne šole, 16-letni Rok Maher, član kadetske ekipe, ki pa ni dobil priložnosti.

Potek tekme
4′ priložnost za hitro vodstvo, po prodoru je Kramarič poslal žogo v sredino, vratar Valentić je kratko odbil, Vršič v obetavni situaciji, a je žoga na poti v mrežo zadela Šerugo pred golovo črto

0:1 Monjac (14)
Na drugi strani pa vodstvo gostov, strelec Monjac. Po zračnem dvoboju, ki ga je dobil Zagorac, je prišel do dvoboja 1 na 1 z Obradovićem in poslal žogo v desni kot.

1:1 VRŠIČ (17)
Ekspresno izenačenje, zadel je Dare Vršič. Z mojstrovino iz prostega strela, dosojenim po prekršku nad Damjanom Boharjem.

31′ iščemo pot do hitrega preobrata. Po prekršku nad Kramaričem prosti strel z desne strani, podal je Vršič, med poskusom izbijanja Novinič ni bil uspešen, a je žoga zadela prečko.
34′ naslednjo akcijo je začel Bohar, podal do Mešanovića, ki se je v kazenskem prostoru takoj odločil za udarec, žoga je zadela v roko Ilića, a je sodnik presodil, da ni šlo za namero. Brez enajstmetrovke.
37′ poskus Vršiča, na pravem mestu Valentić

2:1 TAVARES (42, 11M)
Enajstmetrovka in vodstvo. Kabha z natančno podajo do Mešanovića, ki ga je s prekrškom v kazenskem prostoru ustavil Leuštek in sodnik Tkalčič je pokazal na belo točko. Vlogo izvajalca je prevzel Tavares, natančno, z udarcem v desni kot.

KONEC PRVEGA POLČASA

46′ tudi danes za drugi polčas nova vijol’čna enajsterica, s klopi v igro vsi razen najmlajšega, Roka Maherja

2:2 Vinko (60)
Izenačenje. Najprej Osmanaj do udarca iz bližine, ob posredovanju Koblarja in Irgoliča je žoga zadela prečko, a se odbila do Vinka, ki jo je potisnil čez golovo črto.

3:2 HOTIĆ (66)
Prej 3, zdaj 6 minut. Znova smo zatresli gostujočo mrežo hitro po prejetem zadetku. Še z eno atraktivno potezo, aplavz si je prislužil Dino Hotić, ki je po spretni samostojni akciji dodal še natančen udarec z razdalje.

72′ do udarca Sunny Omoregie, spreten poskus, žoga mimo vratnice

4:2 BAJDE (83)
Povišanje vodstva je tudi povečanje niza atraktivnih golov, avtor naslednjeg je Bajde. Po podaji Uskokovića si je z desne strani pripravil položaj za udarec in zabil žogo pod prečko.

KONEC TEKME

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja