Odličen uvod v Lendavsko trgatev

Kulinarična ulica na Mlinski ulici, ki  je včeraj pozno popoldan odprla prireditve ob Lendavski trgatvi nam je že pokazala, kakšen konec tedna se nam obeta.

Spontana zabava s ponudbo langošev, hotiških rib in lendavskih vin so četrtkov večer zaključile, kot že dolgo ne.

Hrvaško kulturo je na kulinarični ulici približala tamburaška zasedba Zrin. Pet tamburašev, ki so izkušnje igranja inštrumentov nabirali v kulturnih društvih in glasbenih šolah, se je odločilo, da bodo v spremstvu harmonike tamburaški glasbi nadeli moderno preobleko. Z žanrsko bogatim repertoarjem, ki se giblje med rockom in popom, tako podajajo publiki tamburaške skladbe z veseljem, smehom in dobrimi vibracijami.

Na letnem odru je potekal tudi koncert znanega hrvaškega pevca Žige. Mirko Švenda, ki je na hrvaški glasbeni sceni že tri desetletja pod imenom Žiga,  je izdal že več kot deset albumov. Je prejemnik več nagrad in promovira predvsem ljudsko glasbo.

Pri Ribiškem domu je nastopila glasbena skupina Groovocado.

Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol, bisere 80-ih in 90-ih. Poleg tega vsebuje tudi lepe brade, negovane lase in lastnega Jezusa. Blagodejno učinkuje proti stresu, dolgčasu, nelagodju in po zadnjih študijah tudi stanju, imenovanem safr. (VIR)

[Best_Wordpress_Gallery id=”529″ gal_title=”kulinarična ulica 30.8″]

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja