Odbojkarice Muranie Lendava so odbojkarski vikend začele z dvema zmagama

V soboto dopoldan so mlade odbojkarice OK Lendava v selekciji “male odbojke” zabeležile dve zmagi, ki jim odpirata vrata in možnost uvrstitve med osem najboljših ekip v državi, članski ekipi pa je zvečer v Preboldu v zelo izenačeni tekmi na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Prav tako so morale premoč nasprotnicam v A-ligi priznati starejše deklice, ki so danes gostile najboljši ekipi v skupini.

Ekipa male odbojke je na domačem parketu včeraj v 1. krogu repasaža premagala ekipi Korvolley Kostmann in Braslovče II in si s tem že zagotovila uvrstitev med 12 najboljših ekip v državi. Na naslednjem turnirju se bodo tako potegovala za uvrstitev v skupino tistih, ki se bodo potegovala za najvišja mesta v končnici letošnjega državnega prvenstva.
Članice Muranie Lendava so v soboto zvečer gostovale pri ekipi Uniforest Prebold in kljub okrnjeni ekipi z 2:3 v nizih nasprotnicam odtrgale eno točko.

Danes pa so starejše deklice OK Lendava gostile najboljši dve ekipi skupine »vzhod B« v A ligi državnega prvenstva, odbojkarice Formule Formis I in Nove KMB Branik I, ki so bile tokrat premočne za ekipo Muranie Lendava. Starejše deklice so zaradi poškodb zadnja dva turnirja tekmovale v okrnjeni zasedbi, a kljub temu zasedajo odlično 4. mesto v skupini.
Našim poškodovanim odbojkaricam želimo čim hitrejše okrevanje in ponovno vrnitev v končnici prvenstva na odbojkarski parket.

 

Trener Spasoje Todorović: »Za nami je še en odbojkarski vikend državnega prvenstva. Naše odbojkarice, tako “male in velike” so dosegle odlične rezultate. Predvsem iskrene čestitke moji ekipi male odbojke in vsem ostalim za uvrstitev na zaključne turnirje državnega prvenstva. Za moja dekleta je to povsem zaslužena nagrada za ves trud in prizadevnost na treningih ter posledično dobro, tudi odlično odigranih tekmah tekom sezone. Na finalnih turnirjih od deklet pričakujem le to, da odigrajo obe tekmi kar se da borbeno, sproščeno, s športno energijo in željo, predvsem pa kolektivno, kot prava ekipa, kar je njihov zaščitni znak skozi celotno sezono. Klubski rezultati letos res pišejo zgodovino. Že sedaj velik bravo lendavskim odbojkaricam za dosežene uspehe.

Čestitke tudi članski ekipi za odlično igro v Preboldu. S precejšnimi težavami zaradi poškodb in posledično potrebnimi rotacijami v ekipi smo se vseeno zbrali in osvojili pomembno točko.

Tudi ekipa starejših deklic zasluži čestitke za svoj nastop v A ligi državnega prvenstva. Tokrat smo igrali proti najmočnejšim ekipam, verjetno bodočim državnim prvakom, zato smo na tekmah nabirali izkušnje, dali vse od sebe in uživali v igri. Zaradi poškodb v tem trenutku kaj več niti ni bilo mogoče.«

Prihodnjo soboto bodo članice v domači dvorani odigrale svojo zadnjo tekmo v tej sezoni, kadetinje pa v nedeljo čaka predzadnji turnir v A ligi državnega prvenstva.

Tekst in fotografije: Sven Sarjaš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja