Odbojka: Uvrstitev OK Lendava med najboljše ekipe v Sloveniji

Danes so kadetinje OK Lendava dosegle zastavljeni cilj in se prvič v zgodovini kluba uvrstile med najboljše ekipe v Sloveniji. Prvi del tekmovanja so zaključile z dvema zmagama; z odločno in tehnično lepo igro so navdušile tudi domače navijače.

Kadetinje Muranie Lendava so danes vse od prvega niza dominirale na igrišču in v vseh segmentih odbojkarske igre prikazale veliko tehničnega znanja, odgovornosti, predvsem pa ekipni duh in veliko željo po dobrem športnem rezultatu. Prvo tekmo proti ekipi ŽOK Ljutomer so zaključile z rezultatom 2:0 (25:10; 25:8), prav tako so tudi drugo tekmo s kadetinjami Zoja Lenart končale v dveh nizih (25:10; 25:7) in se ob koncu turnirja povsem zasluženo veselile vstopa v A ligo državnega prvenstva. Velika zahvala ob uvrstitvi v A ligo gre trenerju Spasoje Todoroviću.

Lendavske kadetinje v A ligi državnega prvenstva!

Iskrene čestitke tudi ekipi ŽOK Sobota za uvrstitev v A ligo.

Ekipo je danes vodila kapetanka Lila Hodonicki: »Lepo je, ko se vložen trud poplača, tako s prikazano igro kot tudi z rezultatom. Vse od začetka smo vodile igro, brez padcev v koncentraciji in v noben trenutku nismo nasprotnicam dovolile, da bi prevzele pobudo. To je zgodovinska zmaga za naš klub, zato vse čestitke ekipi; za igro, za vzdušje, ljubezen do odbojke in prijateljstvo.«

Kadetinje bodo tekmovalni cikel nadaljevale šele po novem letu. Vstop v A ligo bi lahko na domačem turnirju prihodnjo nedeljo potrdile tudi starejše deklice, ko se bodo pomerile z ekipama Roto-Kema Puconci in Benedikt.

Tekst: OK Lendava

Foto: Gregor Čiček

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja