Odbojka: Tudi starejše deklice v A ligi

Lendavske odbojkarice so zadnja dva vikenda dosegle pravljičnih sedem zmag. Po dveh zmagah ekipe male odbojke in dveh zmagah kadetinj prejšnji vikend ter včerajšnji zmagi članic, so tudi starejše deklice danes premagale ekipi iz Benedikta in Puconec. Z dvema zmagama so si že v predzadnjem krogu zagotovile mesto v A ligi državnega prvenstva.

Najprej so se pomerile z ekipo Benedikta in prepričljivo zaključile z 2:0 (25:14, 25:13). Tekmo z ekipo Roto-Kema Puconci so začele bolj zadržno in zaradi preveč lastnih napak izgubile prvi niz. V drugem setu je bilo napak na servisu manj, tudi v napadu so zaigrale bolj odločno in na koncu zmagale z 2:1 v nizih (22:25, 25:16, 15:8).

Dveh pomembnih zmag se je skupaj s soigralkami veselila tudi kapetanka ekipe Lana Sarjaš: » Današnji turnir je bil zelo pomemben, ker je zmaga proti Puconcem že danes odločala o uvrstitvi med najboljše. Zato je bilo na začetku tudi nekaj nepotrebnih napak in zelo sem vesela, da smo se uspele zbrati in tekmo zaključiti v našo korist. Prihodnji turnir bo tako veliko lažje, ker smo že danes dosegle zastavljeni cilj. Tako kot kadetinje smo se tudi starejše deklice veselile uvrstitve v A ligo. Uspelo nam je!«

Prihodnjo soboto članska ekipa gostuje v Zrečah.

Vir: OK Lendava

Foto: Gregor Čiček

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja