Odbojka: Starejše deklice zaključile prvi del tekmovanja

Včeraj so starejše deklice OK Lendava v Murski Soboti odigrale še zadnji turnir v prvem delu tekmovanja in čeprav so si mesto v A ligi državnega prvenstva zagotovile že na turnirju v Lendavi, so v obe tekmi vstopile odločne in z željo zmagati.

V prvi tekmi so se pomerile z ekipo ŽOK Sobota B in zmagale v dveh nizih (25:9, 25:15), v drugi tekmi so kljub dobri igri morale priznati premoč ekipe ŽOK Sobota A, čeprav so vodile tudi z desetimi točkami razlike. Na koncu je bil rezultat (18:25, 25:27). V drugem delu državnega prvenstva bodo tako pomurske barve v A ligi za starejše deklice, tako kot pri kadetinjah, zastopale ekipe ŽOK Sobote in Muranie Lendava.

Trener Spasoje Todorović je vesel uspeha svojih varovank, o današnjem turnirju pa povedal: »V prvo tekmo smo zakorakali pogumno in celotno tekmo dominantno držali prednost, tako da uspeh in odličen rezultat ni bil vprašljiv. Na tej tekmi so vse igralke dobile možnost igrati in se lepo izkazale. Tudi v drugi tekmi smo igrali zelo dobro, kvalitetno in z veliko željo zmagati, kar je mogoče tudi vplivalo na končni rezultat, pa čeprav tekma ni bila odločilna, saj smo že prej potrdili svoje mesto v A ligi. Tudi zato sem hotel izkoristiti to tekmo za dober trening, ampak v glavah punc je bilo nekaj drugo, prevelika želja zmagati. Glave so bile vroče in prav zato je v ključnih trenutnih zmanjkalo koncentracije. Tudi športna sreča je bila danes na nasprotni strani mreže in ob dobrem servisu nasprotnic smo na koncu morali priznati poraz. Čestitam športnim prijateljem iz Murske Sobote in upam, da se še srečamo v A ligi. Čestitam svojim dekletom, ki so kljub temu, da so veliko mlajša ekipa, pokazale kar zmorejo. Zahvaljujem se jim za ves trud in za velik rezultat; deklice pišejo zgodovino.«

Vir: OK Lendava

Foto: Gregor Čiček

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja