Obiskali smo tržnico v Lentiju

Vsi se še  dobro spomnimo  časov pred dvajsetimi leti, ko so se  kolone vile na mejnih prehodih, ponavadi ob četrtkih in sobotah, saj je te dni bila tržnica v  Lentiju.

Danes tega več ni. Tržnica pa je še vedno in kljub temu je še vedno veliko kupcev iz Slovenije.  Ti so iz bolj oddaljenih krajev: Maribor, Celje, Slovenj Gradec, Ljubljana. Tudi prekmurci še radi nakupujejo v Letniju saj se sliši “guč” med množico.

Glavne ulice Lentija še vedno prevladujejo trgovine, butiki z oblačili  za dojenčke, otroke, najstnike, ženske, moške,  nosečnice. Prav tako je moč najti oblačila za posebne priložnosti, od krsta, do obhajil, birme in porok. In prav to so stvari, ki še danes privabijo precej kupcev iz Slovenije, saj so svečana oblačila v Lentiju precej cenejša kot pri nas.

Na živilski tržnici pa trenutno prevladuje poudba sadik, sadnega drevja, medu, suhomesnatih izdelkov, čebule, graha in krompirja.

Velika pa je tudi ponudba raznega orodja ter opreme za vrtnarjenje, ki pa ni ravno najboljše kvalitete.

Lenti je pravšnji tudi za enodnevni šoping izlet, saj poleg kakšnega nakupa tekstila, vabi tudi v terme ter v dobre restavracije, kjer so cene tradicionalnih jedi, pörkölt, ali ciganska pečenka ugodne.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja