Obiskali smo razgledni stolp v Nagykanizsi

Bila je oblačna nedelja, ko smo se odpravili na kratek izlet v sosednjo Nagykanizso na Madžarskem. Razlog je bil ogled tamkajšnjega razgledena stolpa. Zanimalo nas je, kako je videti.

Bistvena razlika med lendavskim in tamkajšnjim je to, da je njihov predelani vrtalni stolp za pridobivanje nafte. V zlatih časih naftne industrije je služil podobno, kot tisti v Petišovcih. Ideja za predelavo stolpa v turistične namene je bila že leta 1971, projekt pa je bil realiziran lansko leto. Stolp je visok 48 metrov in nima dvigala. Do 43 metrov se lahko povzpnemo po 230-ih stopnicah, od koder se vije čudovit pogled na mesto in okolico. Hkrati je lahko na stolpu 50 oseb. Zaposlenih tam ni in vhod na stolp je skozi avtomatska vrata. Ta sprejema gotovino in kartice. Vstopnina je 500 Ft, kar je približno 1,5 Eur. Gostinske ponudbe žal nimajo.

Če vas mika obisk Nagykanizse, imate ta konec tedna izredno priložnost, saj tam poteka tradicionalni Nagykanizsa dödölle fesztivál, kjer boste deležni odličnih madžarskih tradicionalnih jedi

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”542″ gal_title=”Stolp Nagykanizsa”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja