Občina Lendava pojasnjuje

Občina Lendava se je odzvala na članek, Krizne razmere v Lendavi a Center za zaščito in reševanje še vedno prazen, ki je bil objavljen 12. marca 2020 na naši spletni strani.

Prostori Centra za zaščito in reševanje Lendava niso primerni za potrebe izvajanja ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje pri spopadanjem s posledicami pojava koronavirusa.

Občina Lendava si že od otvoritve Centra za zaščito in reševanje prizadeva, da bi lahko gasilstvo, civilna zaščita in humanitarne organizacije čim prej začele delovati v novih prostorih. Obljubljenih finančnih sredstev za nabavo opreme s strani Ministrstva za obrambo Občina Lendava ni prejela, zato je to postavko uvrstila v proračunu za 2020. Oprema za pisarno, delavnico in del opreme za garderobo gasilcev je že nabavljena, za del opreme še poteka javno naročilo, za preostalo potrebno opremo pa si Občina prizadeva, da bi pridobila dodatna finančna sredstva.

Da je objekt potrebno zavarovati s podpornim zidom, je bilo sedanje vodstvo obveščeno šele po pridobitvi uporabnega dovoljenja in otvoritvi objekta. Naročeno je bilo geomehansko poročilo, iz katerega izhaja, da je objekt potencialno nevaren za uporabo. Trenutno je v izdelavi projektna dokumentacija za sanacijo brežine, ki je prav tako uvrščena v proračun za leto 2020. Šele ko bo izdelana projektna dokumentacija, se bo lahko pristopilo k izvedbi sanacijskih del in šele ko bo zavarovana brežina in s tem tudi objekt Centra za zaščito in reševanje Lendava, bodo lahko gasilci, civilna zaščita in humanitarne organizacije uporabljali nove prostore. Vsi dosedanji ukrepi so bili obravnavani prioritetno, saj nezavarovano plazovito območje predstavlja nevarnost za objekt in ljudi.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja