Ob koncu tedna se pričenja nadaljevanje prvenstva v MNL!

Medobčinska nogometna liga se bo ob koncu tedna nadaljevala, saj je v soboto, 30.3. in v nedeljo, 31.3. na sporedu prvi krog spomladanskega dela prvenstva. V soboto bosta odigrani 2 tekmi in sicer na čentibski Kajzerici derbi med prvouvrščeno Čentibo in tretjimi Kobiljčani ter tekma med Renkovci in Naftinimi veterani, oboje ob 15. uri. V nedeljo zjutraj pa sledijo tekme med Olimpijo Dolga vas in Graničarjem (v Pince Marofu), tekma med Kapco in Panonijo iz Gaberja ter srečanje Nedelice in Petišovcev 2017. Najbolj zanimivo srečanje bo vsekakor v Čentibi.

Sobota, 30.3.2019 ob 15.00 

Čentiba – ŠD Kobilje

Čentibčani so z 28 točkami, 9 zmagami, 1 neodločenim izidom in 1 porazom prezimili na prvem mestu. Zadeli so 36-krat, prejeli pa le 11 zadetkov. Njihov zagotovo najboljši igralec je Julian Lebar, ki je prvi strelec prvenstva po odigranih 12. krogih s kar 15 zadetki. Na drugi strani so Kobiljčani, na nek način novinec v ligi, prvenstvo začeli odlično ter na začetku bili na prvem mestu. Prav oni so v 2. krogu zadali edini poraz Čentibčanom s 3:0. Dober začetek potrjuje podatek, da so že v 7. krogu zabili kar 31 zadetkov in le enega prejeli. Nato je sledilo slabše obdobje. Katastrofalen poraz proti Naftinim veteranom so izkoristili prav Čentibčani, hudi poraz pa so Kobiljčanom zadali še igralci Olimpije. Najboljši strelec Kobilja je Davorin Pelcl z 11 zadetki. Vsekakor izredno zanimiva otvoritvena tekma se obeta v Čentibi.

NK Čentiba prihodi: Tomi Šooš (ND Zvezda Dolina), Rok Horvat (ND Lendava 1903 -posoja)

NK Kobilje prihodi: /

Renkovci – Nafta veterani

Renkovci se nahajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice z natanko 5 porazi in zmagami ter 1 neodločenim izidom. Vsekakor najbolj nevarno ime Renkovčanov je Benjamin Markoja, ki je za petouvrščeno moštvo Renkovcev zadel 14-krat ter ima zadetek manj od prvega Lebarja. Mesto višje se nahajajo prav gostje, ki domujejo v Kapci. Naftini veterani so z 19 prejetimi in tudi 19 danimi na 4. mestu prvenstvene lestvice s 16 točkami. Kot že omenjeno, njihova najboljša tekma letošnjega dela prvenstva je bila v 8. krogu, ko so zadali hud poraz s 4:1 takrat še nepremaganim Kobiljčanom. 

Renkovci prihodi: / 

Nafta veterani prihodi: /

V Čentibi se obeta izredno zanimivo srečanje med ekipama z vrha lestvice.

Nedelja, 31.3.2019

Malibu Kapca : Panonija Gaberje

Kapca, ki je na 9. mestu prvenstvene lestvice odhaja k prerojenim gostom, ki v primerjavi z lansko sezono letos kažejo boljšo igro. Pri Panoniji imajo vlogo strelcev kar trije: prvi strelec Sašo Kociper, ter Damjan Kosi in Nikolaj Biro. Pri domačih je težava prav to, da premalo zadevajo medtem, ko prejemajo veliko zadetkov. Kapca je sicer na zadnji tekmi lani premagala Dolinčane, ter skočila na 9. mesto. Omeniti velja tudi tekmo z 2. kroga, ko so takrat Gaberčani doma klonili prav proti Kapci z 2:4. 

Malibu Kapca prihodi: Imre Robert Ladislav (ND Lendava 1903), Slavko Lebar (Renkovci), Marko Prša (ND Polana)

Panonija Gaberje prihodi: David Kranjec (ND Nedelica), Luka Kotnjek (ND Nedelica), Tadej Horvat (NK Hotiza)

Olimpija Dolga vas : Graničar

Olimpija iz Dolge vasi se na tretjem mestu nahaja kljub le 1 točki manj od prvouvrščene Čentibe. Dolgovaščani so prvenstvo začeli odlično ter bili edina ekipa brez prejetega zadetka vse do 5. in 6. kroga, ko so sprva klonili proti Nedelici(2:1), nato še proti Čentibi(0:2). Vsekakor pa zagotovo ne bodo pozabili tekme 10. kroga, ko so “razbili” takrat prve Kobiljčane s 6:2 in popolnoma spremenili potek prvenstva. Nevarnost Dolgovaščanov so ob prvemu strelcu Tadeju Beli  (10 zadetkov) še Kepe Kristian (8 zadetkov), Denis Kozar (6 zadetkov) in Matej Vida (5 zadetkov). Olimpija Dolga vas je ekipa, ki je v prvenstvu do sedaj prejela najmanj zadetkov (10), ima pa drugi najbolj efektiven napad (29 zadetkov). Ekipa Graničarja se nahaja na 7. mestu. Z najboljšim strelcem Igorjem Kleidermanom (6 zadetkov) spada ekipa Graničarja med najbolj neugodne Domačine. Izgubili so proti Panoniji in Olimpiji Dolga vas, vse ostale tekme pa so zmagali.

Prihodi Olimpija Dolga vas: Tihomir Kepe (ND Lendava 1903)

Prihodi Graničar: Marko Tkalec (ND Lendava 1903), Benjamin Varga (ND Zvezda Dolina) 

Nedelica : Petišovci 2017

Sedmouvrščena ekipa Nedelice bo v nedeljo ob 10.30 gostila Petišovčane, ki se nahajajo na zadnjem mestu lestvice. Ekipa Petišovcev kot novinec v ligi iz sezone v sezono raste. Po izredno slabem začetku so se Petišovčani pobrali in izboljšali igro ter rezultate. Njihova zagotovo najpomembnejša tekma je v 5. krogu, ko so v gosteh premagali Zvezdo iz Doline.

Prihodi Nedelica: Samo Dominko (NK Turnišče), Miha Lutar (NK Panonija Gaberje), 

Prihodi Petišovci 2017: Igor Cener, Patrik Gabor (ND Lendava 1903, Zlatko Horvat (ND Lendava 1903) 

 

 

Prihodi Zvezda Dolina: Álmos Kovač (NK Mostje), Arpad Soos, Matija Toth (NK Čentiba)

 

Razpored tekem 13. kroga MNL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja