Novinarska konferenca pred izvedbo 13. srebrne žogice 2018 v Lendavi

V konferenčni dvorani hotela Lipa je potekala novinarska konferenca pred izvedbo 13. Srebrne žogice Lendava 2018. O prihajajočem dogodku so za medije informacije podali Martina Bukovec, Bojan Sekereš in Denis Pešehonov.

Letošnja Srebrna žogica se bo odvila med 20. in 22. aprilom, ko v Lendavi znova pričakujemo mlade badmintoniste iz sosednjih držav. Letos po besedah Sekereša pričakujejo udeležence iz Slovaške, Romunije, Srbije, Češke in celo Izraela – prvič letos.

Gre za največje tekmovanje v obsegu 300 do 400 kilometrov, po udeležencih sodeč. Zaradi velikega števila udeležencev s tem pridobi tudi lokalni turizem saj bodo udeleženci in ostali člani klubov, ključno s starši otrok tukaj bivali več dni.

Kot je povedal Pešehonov, bodo sem prišli najboljši badmintonisti iz različnih držav. Med njimi je veliko članov različnih reprezentanc. Zato je tekmovanje na zelo visokem nivoju. Na treningih in pripravah so se posvečali taktiki, manj so igralce obremenjevali fizično – kondicijsko. Pomemben poudarek je bil na psiholoških pripravah na tekmo.

Sekereš se je zahvalil in izpostavil ogromnemu prispevku prostovoljcev  v društvu in tudi sponzorjem, ki so pripomogli k izvedbi z vidika finančne plati tekmovanja. Nastali so namreč stroški, kot so: najem športne dvorane za več dni, marketing, plakatiranje. Stroški so tudi z opremo, kot so žogice. Se pa največ stroškov pokrije po besedah Sekereša z naslova prijavnin na tekmovanje. Največja podpornica tekmovanja je občina Lendava. Podprli so tudi sponzorji, kot so podjetje Legartis, AJM in ostali.

Vsak nastopajoči prejme darilo, kar je vedno politika kluba. Darilo je trajen spomin na tekmovanje. S tem dejanjem so BK Mladost lahko rečemo edini, ki vse nastopajoče nagradijo. Letos bo kot nagrada za sodelovanje brisačka kot spomin na Lendavo, lani pa so udeleženci prejeli majico s simbolom tekmovanja.

Sistem tekmovanja: V prvem delu kvalifikacij so 4 tekmovalci. Nato med njimi prvi v skupini napreduje v “play-off” oz. izločilne dvoboje. Kategorije bodo posamično in v dvojicah. Edina izjema bo kategorija U11, kjer bo tekmovanje le v individualnem smislu.

 

Domači predstavniki

U11: Tija Horvat, Hana Oletič, Tatjana Jablanovec, Iva Koša, Zoja Lovrin, Nikita Pešehonov, Anel Pahor, Timotej Jablanovec

U13: Jakob Kiralj, Žiga Doler, Blaž Gönc, Vid Lebar

U15: David Gabor, Luka Gavrilovič, Dorian Hranilovič, Anel Hac Györköš

U19: Kaja Škrban, Tameron Hranilovič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja