Novinarska konferenca pomurskega galopa 2019

Včeraj popoldan se je v prostorih Centra Banffy odvila tiskovna konferenca Pomurskega Galopa 2019. Na novinarski konferenci so sodelovali Teodor Varga, vodja organizacije prireditve, József Biró predsednik Društva ljubiteljev konj, Judita Vida Törnar, predstavnica madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava in Janez Magyar, župan Občine Lendava.

Pomurski galop se vrača na prvotno lokacijo nasproti Hotela Lipa, natančneje na površine pred poslopji Kmetijskega gospodarstva Lendava. Prav tukaj je bil leta 2016 izveden prvi Pomurski galop, ki so ga organizirali člani društva ljubiteljev konjev iz Lendave, ob podpori Občine Lendava in pomoči organizatorjev iz Madžarske. Prireditev je tekmovalnega značaja, na njej se najboljši tekmovalci Pomurskega galopa kot predtekmovanja kvalificirajo za tekmovanje na Nacionalnem galopu v Budimpešti, ki je meseca oktobra. Zato so v organizacijo in izvedbo vključeni tudi predstavniki Nacionalnega galopa iz Madžarske. 

Kot prejšnja leta se bosta tudi letos odvila dva teka, Madžarsko nacionalno tekmovanj na katerem bo nastopilo dvanajst tekmovalcev. Ti bodo zastopali Madžarsko govoreča naselja: Péter Sáfrányos (Hodoš), Tamás Kocon (Mostje), Žužana Toplak (Kamovci), Aleksander Göntér (Dobrovnik), József Horváth (Petišovci), József Biró (Dolga vas), Erik Somi (Žitkovci), Mario Göntér (Gaberje), Tomi Kepe (Lendava), Denis Szabo (Domanjševci), Feri Göntér (Prosenjakovci) in Marjeta Gerenčer (Dolina). V Slovenskem teku bodo nastopili: Matej Grebenjak (Petišovci), Martin Gjerek in David Juhart (Rakičan), Žan Sovan in Peter Pozar, Božo Borko in Melita Kocuvan (Središče ob Dravi) ter Mitja Mramor (Podčetrtek)

Župan Janez Magyar je spregovoril o tem, kako pomembna prireditev je to za Lendavo, saj vsako leto pritegne veliko gledalcev. Iz tega razloga je občinski svet tudi finančno in organizacijsko podprl prireditev. Tako je Pomurski galop del letošnjega poletnega kulturnega dogajanja, s skupnim imenom Poleti v Lendavo.

Na letošnji prireditvi bodo za razliko od prejšnjih gastronomsko-gostinsko ponudbo izvajala društva, ki delujejo v naši občini, in kot obljubljajo, bodo cene ugodne.

Program:

11.00 Svečana otvoritev

11.30 Kvalifikacije

12.30 Konjeniška predstava

13.00 Mednarodni otroški festival

14.30 Predstava preskakovanja ovir

15.00 Predstavitev Madžarskega kluba hrtov in prva Slovenka dirka whippetov

16.00 Konjeniška predstava

16.30 Mladi husarji se predstavijo

17.00 Prekmurski madžarski mladinski pokal

18.30 Finalna dirka in podelitev nagrad

19.30 Zabava s skupino Skok

22.00 Koncert skupine What’sUpCi

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja