Novinarska konferenca Nafte 1903 pred pričetkom nove sezone

Na Športnem parku v Lendavi je potekala novinarska konferenca nogometnega društva Lendava 1903 pred začetkom nove tekmovalne sezone 2018/2019. Govora je bilo o okrepitvah članske ekipe, prihodih, odhodih, prihajajoči sezoni in tudi o mladincih. Predstavili tudi uradne drese članske ekipe za prihajajočo sezono.

Igor Magdič je v uvodu pojasnil, da se priprave članske ekipe zaključujejo. Prihajajoči konec tedna se bo odigrala “generalna tekma” proti ekipi Mladost Prelog iz sosednje Hrvaške. Nato 4. avgusta ob 20.30 na Športnem parku sledi tekma 1. kroga 2. SNL proti Radomlju, ki bo imela tudi neposredni televizijski prenos.

Ekipa je večino priprav opravila doma v Lendavi na Športnem parku in na igrišču okoliških klubov. Na novo sezono se je Nafta 1903 zelo resno pripravila in ima zelo visoke cilje. Za Naftaši je 5 od 6 tednov priprav. Del priprav so opravili v Slovenj Gradcu. Skupno so odigrali 7 pripravljalnih tekem.

Večjih težav s poškodbami ni, izjemoma je prišlo do manjše poškodbe Žige Živka, a bi naj bil v roku tedna dni nared. Magdič je kot pomembno informacijo naznanil tudi, da se je sodelovanje s trenerjem članske ekipe Francom Fridlom podaljšalo. Gre za najmanj dvoletno sodelovanje. Ekipa trenerja Fridla ostaja z znanimi imeni s prejšnje sezone. To so: pomočnik trenerja Mihael Premuš in trener vratarjev Stanislav Kuzma.

Klub je zabeležil nekaj odhodov. Klub so zapustili 4 igralci: Liridon Osmanaj, Marko Ilić, David Macher in Mateo Monjac. Večina igralcev je izrazila željo po sodelovanju z Nafto 1903 še vrsto let.

V klub so prišli igralci, ki so po mnenju trenerja kakovostni in so v ekipo prinesli kvaliteto. Uradno so v klub prišli:

  • Alen Ploj, 26-letni igralec je prišel iz 2. poljske lige s kluba Wisli Pulawy. Gre za mladega igralca z mladinske šole NK Maribor
  • Dino Cvrtila, 23-letni vezni igralec, ki je nazadnje igral za nogometni klub Krka
  • Jan Grmek, 20-letni igralec, ki je nazadnje igral za NK Veržej
  • Arpad Vaš, 28-letni igralec, ki se je vrnil v matični klub iz NŠ Mure,
  • Rolánd Paku, 26-letni igralec, ki je nazadnje igral za madžarskega drugoligaša Győri ETO

S člansko ekipo trenira še Roy Rudonja, ki pa dogovora s klubom še ni sklenil! Več bo znano v prihajajočih dneh. Kadrovanje je s tem zaključeno, je povedal Magdič. Z izjemo nadstandardnega igralca s kvaliteto, klub nima namena povečati število članov.

Trije igralci članske ekipe bodo odšli na posojo. Lucian Požgai, Lukas Magdič in Adam Zagorec odhajajo k tretjeligašu NK Hotiza. Zagorec zaradi študijskih obveznosti ne more redno trenirat, sicer bi bil reden član. Požgai in Magdič sta igralca, ki sta prerasla mladinski pogon Nafte 1903 in nujno potrebujeta minutažo. Večino treningov bodo opravili s člani Nafte 1903. K NK Hotizi je pred kratkim prišel trener Boris Radoš, ki je v preteklih sezonah bil članski trener Nafte 1903 in tudi mladinskih selekcij.

Igor Magdič

Cilji za letošnjo sezono so jasni, kot je povedal Magdič, se zavedajo vloge favorita. Liga je kot vsako leto neznanka in veliko bo ekip, ki bo želelo osvojiti vrh prvenstvene lestvice. Nafta 1903 cilja na prvo mesto, ki vodi neposredno v Prvo slovensko nogometno ligo.

Mladinci in kadeti imajo po nekaj letih premora ponovno ekipo v 2. slovenski kadetski in mladinski ligi. Tam so cilji bolj realni – potreben je obstanek v ligi. Zato pritiskov na igralce in trenerje nikakor ni.

Na voljo so tudi letne vstopnice za prihajajočo sezono. Cena sezonskih vstopnic je 60 EUR. Vstopnice so na voljo v klubskih prostorih. Priporočljivo je predhodno poklicati na klub za termin.

Nato je Magdič predstavil nove drese za prihajajočo sezono. Proizvajalec je PUMA. Člani bodo imeli modre ter bele drese, za domače in gostujoče tekme. Svetlomodra in oranžna dresa pa pripadata vratarjem.

Zaradi dobre organizacije in dela se je mladinskemu pogonu priključilo veliko mladih igralcev, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Nafta ima organiziran prevoz otrok na treninge in tekme, kar je razbremenilo veliko staršev. Trenutno v mladinskem pogonu trenira okrog 140 otrok, kar je pohvalna številka.

V mladinskem pogonu trenira okrog 140 otrok, kar je rekordno število in pokazatelj dobrega dela v klubu.

Magdič se je dotaknil tudi tematike o izgradnji infrastrukture pri srednji šoli in med objektom Term Lendava – Trimlini. V prihodnjih tednih se bo pričela izgradnja centra pri DSŠL. Formalno je vse izpolnjeno in pripravljeno. Čaka se le prosti termin pri izvajalcu gradbenih del.

Je pa dodal, da se je postopek pri izgradnji objekta med termami Lendava in vasjo Trimlini zavlekel. Projektanti so želeli zadevo narediti čim bolj kakovostno. Potrebovali so veliko vhodnih podatkov. Drugi razlog pa je, da so vsi gradbinci zasedeni in se čaka na prost termin. Izvajalca trenutno ni na voljo. Sicer pa vse poteka po načrtih.

Nato je govoril trener Fridl, ki pričakuje veliko težjo sezono, kot je bila prejšnja. Ekipo čaka zahtevno delo, predvsem zaradi tega, ker bo Nafta 1903 zaradi lova na prvo mesto v neki vlogi favorita. Pred odgovornostjo in tem statusom ne bežijo. Verjame, da je ekipa dobro pripravljena. Ni težava v tem, da pridejo čez nekaj krogov v formo, ampak da že od začetka. Na srečo s poškodbami ni bilo težav, kar je pozitivno. Nove okrepitve se počasi v sistem navajajo in priključujejo. Vsekakor gre za igralce, ki so igrali na visokem nivoju. Težav s prilagoditvijo ne bi smeli imeti. To kažejo tudi igre (Ploj in Rudonja sta zadela včeraj).

Prva ligaška tekma bo prihodnjo soboto, 4.8.2018 ob 20.30 na Športnem parku v Lendavi proti Radomljam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja