Nov uspeh lendavskih badmintonistov

Na Prevaljah se je včeraj odvilo državno prvenstvo v badmintonu do 15 let. Najprej so se tekmovalci in tekmovalke pomerili v mešanih dvojicah, nato so sledili boji v posamični konkurenci in na koncu še v dvojicah. Tekme so se odvijale na sedmih igriščih.

Naša fantovska dvojica Györköš/Hranilovič je v finalu bila boljša od Medvodčanov Kevina Lina Lenarčiča in Jake Periča Marovta; Lendavčana sta ju premagala v dveh nizih, prvega v podaljšanem nizu s 26:24 in drugega z 21: 12.

Nika Bedič je osvojila zlato s soigralko Anjo Jordan (BK Ljubljana) v dekliških dvojicah; v finalu sta v treh nizih premagali Špelo Alič in Lino Pipan (BK Olimpija/BK Medvode).

Nika Bedič je v polfinalu posamično izgubila proti kasnejši državni prvakinji Anji Jordan (BK Ljubljana) ter tako osvojila tretje mesto. V mešanih dvojicah je zaigrala skupaj z Žigom Podgorškom (BK Medvode), a sta v finalu v treh nizih klonila proti Jaku Periču Marovtu in Lini Pipan (oba BK Medvode). David Gabor je s soigralko Anjo Jordan (BK Ljubljana) osvojil bron.

Rezultati podrobno

Čestitamo

Foto: Denis Peshehonov

Vir: Bk Mladost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja