Nogometaši Nafte 1903 do preobrata na Športnem parku!

Članska ekipa Nafte 1903 je po torkovi zmagi nad Ankaranom v pokalu odigrala še eno domačo tekmo, tokrat prvenstveno tekmo 3. kroga proti Brdom. Kljub boljši igri v prvem polčasu, so gostje prišli do vodstva ob polčasu z 0-1. V drugem polčasu so Naftaši izid obrnili in prišli do zmage s 3:2 v 90. minuti. Zadela sta Ploj in Cvrtila.

18.8.2018 17.00
3. krog 2. SNL
Stadion: Športni park Lendava

Nafta 1903 – Brda 3:2 (0:1)

Strelci
  • 0:1 Sacha Varga v 35′
  • 1:1 Alen Ploj v 65′ 
  • 2:1 Alen Ploj v 66′
  • 2:2 Boštjan Klepac v 83′
  • 3:2 Dino Cvrtila v 90′

Tekma

Prvi polčas

Naftaši so začeli  v standardni enajsterici. Tokrat je v obrambi od začetka zaigral Šeruga. Domača ekipa je bila boljša in si je že od začela priigrala ogromno priložnosti, ki pa se niso realizirale. V 35. minuti so gostje izkoristili napako domače obrambe ter iz praktično prve prave priložnosti tudi zadeli. Do konca prvega polčasa so imeli še kakšno priložnost, ves čas pa je napadala Nafta 1903.

Drugi polčas

Tudi tokrat je takoj v začetku drugega polčasa prišlo do menjave. Iz igre sta presenetljivo odšla kapetan Novinič ter prvi strelec lanske sezone Roginić, v igro sta prišla novinca Ploj in Paku. Odločitev trenerja se je izkazalo za dobro, saj sta oba še dodatno vplivala na že tako dobro igro Nafte 1903, ki se sicer rezultatsko še ni obrestovala. V 65. minuti so Naftaši prodrli do kazenskega prostora po desni strani. Globinsko podajo je izkoristil Ploj, ki je bil v skoku najvišji in je z glavo premagal gostujočega vratarja ter poskrbel za mirnejši potek srečanja. A izenačenje ni trajalo dolgo. Že v naslednji minuti je po podobnem napadu zadel vnovič Ploj. Nafta 1903 je prišla do preobrata in rezultat bi morda lahko bil še višji, vendar se je zgodilo obratno. V 83. minuti so gostje prišli do izenačujočega zadetka in poskrbeli za dramo na Športnem parku. Toda že sam pritisk Nafte 1903 je nakazoval, da bodo z borbenostjo in priložnostmi slej ko prej zadeli. V 90. minuti je tako do zadetka prišel strelec s prvega kroga, Dino Cvrtila. Ta se je na robu kazenskega prostora odločil za močan strel in premagal vratarja, ki ni imel pravih možnosti za ubranitev strela. Zaslužene in prigarane 3 točke modrobelih.

 

Za Nafto 1903 sta zadela novinca v ekipi, Ploj in Cvrtila.

Strelec zadetka v 90. minuti slavi z navijači

Naslednja ligaška tekma: Beltinci -Nafta 1903

Nedelja, 26. avgust 2018 ob 17.uri na Športnem parku v Beltincih

Začetna enajsterica Nafte 1903

Florijan Raduha
Leon Šeruga
Stjepan Oštrek
Marko Malešević
Mitja Novinič
Damir Zeljko
Žiga Živko
Arpad Vaš
Vedran Vinko
Denis Cekovski
Marko Roginić

Rezervni igralci

Jurica Valentić
Bence Grabant
Jan Grmek
Alen Ploj
Roland Paku
Patrik Vöröš
Dino Cvrtila

Zadetki 

Cvrtila za 3:2

Ploj za 1:1

[srizonfbalbum id=1]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja