NOGOMET: Visoka zmaga Pomurk za dobro popotnico

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je serijo zmag podaljšala tudi v sedmi krog državnega prvenstva. Pomurke so v Bratoncih napolnile mrežo Ajdovščine in vknjižile najvišjo zmago sezone.

Varovanke trenerke Nuše Ladinek so na domačem igrišču slavile s 15:1 in tako poskrbele za dobro popotnico pred nedeljskim derbijem z Olimpijo. Še posebej učinkovit je bil drugi polčas, ko so dekleta v rumeno-modrih dresih zadele desetkrat.

Med strelke se je vpisalo sedem igralk Pomurja, petkrat je v polno merila najizkušenejša Tjaša Tibaut. Trikrat je bila uspešna Sara Makovec, dva gola je prispevala prva strelka lige Špela Kolbl, med strelke pa so se vpisale še Anja Prša, Luana Zajmi, Ines Sok, Sara Agrež in Kaja Korošec.

Pomurke so svoje misli po zmagi že usmerile v nov izziv, saj jih v nedeljo čaka derbi z Olimpijo. »Vemo, kakšna tekma nas čaka v nedeljo. Popraviti moramo igro v obrambi, zbrane bomo morale biti tudi v napadu, saj si ne bomo smele privoščiti, da ne izkoristimo ‘zicerjev’. Smo pa lahko zadovoljne z učinkovitostjo v drugem polčasu, ko smo zadele desetkrat, kar je zagotovo dobra popotnica za nedeljski derbi,« je po tekmi dejala Sara Makovec.

Pomurke bodo skušale v prestolnici ponoviti dosežek iz prvega derbija letošnje sezone, ko so slavile s 3:2. Dvoboj v Športnem parku Beltinci je postregel s pravo srhljivko in dva rezultatska preobrata, zmaga  pa je ostala v Pomurju. Šestkratne državne prvakinje v sedmih krogih prvenstva še niso oddale točke, Olimpija je s tekmo manj pri 12 točkah.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI – AJDOVŠČINA : (5:1)
Strelke: Prša (5′), Makovec (9′, 40′, 74′), Zajmi (36′), Tibaut (43′, 50′, 72′, 83′, 87′), Kolbl (49′, 75′), Sok (80′), Agrež (84′), Korošec (86′); Čibukčić (12′)
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (68′ Nemet), T. Nemec (46′ Šiftar), Agrež, Rozmarič (70′ Pernek), Prša, Makovec, Korošec, Zajmi (59′ Sok), Kolbl, Tibaut, Potočnik (52′ Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

 

Besedilo: Peter Dominko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja