NK NAFTA 1903: Pri članski ekipi odhaja Franc Fridl

Po šoku na lendavskem Športnem parku, ko so gostje iz Koroške zadali največji poraz Naftašem v tej sezoni in enega najvišjih domačih porazov v zadnjih sezonah, je očitno moralo priti do spremembe. Kot smo uradno izvedeli, naj bi mesto trenerja zapustil dolgoletni trener Franc Fridl. 

Franc Fridl je k Nafti prišel leta 2017, ko je takrat moštvo še vodil Slobodan Đurić, ki je je bil zamenjan zarad sramotnega poraza proti Turnišču, pred derbijem proti Muri, ki ga je dobil z eno najslajših zmag v zgodovini Nafte 1903 – zmago 5:2. Tekem proti Muri ni nikoli izgubil. Sledila je osvojitev prvega mesta in uvrstitev v 2. SNL. S skromnimi cilji so Naftaši v drugoligaški sceni kljub slabšemu začetku hitro lovili višja mesta in ekipi Franca Fridla se je ponujala možnost Prve lige. Na odločilni tekmi proti Dravi v zaključni fazi prvenstva so nato izgubili, sledil je še neodločen izid proti Brežicam, prvenstvo so zaključili na 3. mestu. 

Franc Fridl
Fotografija: Biserka Sijarič

V novi sezoni je moštvo Ptujčana lovilo 1. mesto, a v primerjavi z lansko sezono močno razočaralo. Slaba obramba, slab napad v letošnji sezoni so bili le bleda senca lanske ekipe, ki je grobo rečeno kadrovsko ostala ista. 

Po domačem porazu proti Tabor Sežani je Fridl podal odstopno izjavo konec oktobra 2018, a je po pogovoru z vodstvom kluba ostal trener. 

Kondicijski trener Anže Stegne in trener vratarjev Aleksander Šeliga ostajata. Bosta pa imela vlogo pomočnika trenerja. Odhaja tudi Simon Sešlar, ki je bil pomočnik trenerja.

Uradna izjava Nk Nafte 1903

NK Nafta 1903 se je z dnem 17.4.2019 sporazumno razšel s trenerjem članke ekipe, Francom Fridlom ml., in njegovim pomočnikom Simonom Sešlarjem. novi trener članske ekipe je Marian Sluka, slovaški trener, ki je do sedaj delal v klubu ZTE, pomurska javnost ga pozna po tem, da je pred let bil kot igralec aktiven pri NK Polana. dogovor z novim trenerjem je dogovorjen do konca sezone 2019-2020.
Marian Sluka je bil ko igralec aktiven pri klubi, kot so: FC Skonto Riga, FC Senec, FC ZTE, FC Neman Grodno,FC Haladas. Pomočnika novega trenerja ostajata Anže Stegne kot kondicijski trener in Aleksander Šeliga, kot trener vratarjev.

Marián Sluka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja