Nika Zorjan z gostoma BQL navdušila v Lendavi

Nocoj se je v Gledališki in koncertni dvorani odvil koncert, popularne Slovenske pevke Nike Zorjan z gostoma dueta BQL. Koncert je bil načrtovan na letnem odru, a se je zaradi dežja prestavil v dvorano. Lendavska publika je uživala v bogatem glasbenem programu. Nika je navdušila s svojim znanim talentom, ki ga poznamo odkar so jo njeni hiti lansirali med slovenske zvezde.

Nika Zorjan je ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk, velja za izjemno vokalistko. 

Popularna brata BQL z žur komadi, pop hiti, njunimi uspešnicami, kot so Heart Of Gold, Muza, It’s Complicated, Ptica, Peru, Ni predaje, Ni umika, BQL navdušujeta publiko po celotni Sloveniji.

Nika Zorjan je odraščala je v glasbeni družini – njen oče Janez Zorjan je član prekmurske zasedbe Nova legija, formalno glasbeno izobrazbo pa je pridobivala na murskosoboški glasbeni šoli, kjer se je učila igrati na klavir. Leta 2010 je nastopila v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent. Ni se ji uspelo uvrstiti med polfinaliste. Leto pozneje se je udeležila še enega šova za iskanje talentov – Misije Evrovizije, izbora za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2012 v Bakuju. Tokrat ji je uspelo priti vse do finala, v katerem pa je bila izločena, in tako za las zgrešila nastop na Emi 2012. Po koncu Misije Evrovizije jo je pod svoje okrilje vzel avtor in glasbeni producent Raay, eden izmed sodnikov v oddaji, in zanjo napisal pesmi »Čas za nas«, »Problemom sredinc«, »Nasmeh življenja« in »Po dežju«. S pesmijo »Nasmeh življenja« je nastopila na Melodijah morja in sonca 2013 in zmagala v telefonskem glasovanju. Pesem je bila tudi ena najbolj predvajanih skladb v letih 2013 in 2014 na slovenskih radiih. Leta 2014 se je kot spremljevalna vokalistka Tinkare Kovač udeležila Izbora za pesem Evrovizije v Kopenhagnu. Leta 2015 je Nika vnovič nastopila na Evroviziji kot spremljevalna vokalistka, tokrat za dvojec Maraaya, ki sta zastopala Slovenijo na Dunaju.

Poleti 2015 pa je skupaj z DJ Ramusem izdala pesem »Lajf je moj« v sodelovanju za Pepsi Slovenija za reklamno kampanjo.

Leta 2017 je Nika s pesmijo »FSE«, ki je v prekmurskem narečju, sodelovala na festivalu EMA 2017, ki je izbor za melodijo Evrovizije. Za glasbo je poskrbel dvojec Maraaya in Raay production, besedilo pa je napisala Nika. V prvem predizboru se je Nika uvrstila v finalno oddajo Eme 2017 in nastopila v finalu, kjer je zasedla 5. mesto.

Leta 2018 je Nika znova nastopila na festivalu EMA 2018, in sicer s pesmijo “Uspavanka – Lullaby”.

Megahit FEJST POMALE in drugi, so prekmurski dialekt ponesle med mladino po vsej Sloveniji. Z dvema izmed najbolj priljubljenih izvajalcev med mladimi, BQL, pa je postala nerazdružljiva.

[Best_Wordpress_Gallery id=”937″ gal_title=”Nika Zorjan”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja