Nedopustno ravnanje glavnega sodnika na nogometni tekmi?

Pri športnem mediju Ekipa iz Svet24.si poročajo o neprijetnem dogodku na nogometnih zelenicah, ki naj bi se pripetil ekipi Nafte 1903. Tokrat je v osrednji vlogi glavni sodnik Nejc Kajtazović, ki je bil delegiran za sojenje na dveh Naftinih tekmah, proti Brdom in Dravi.

Oglasil se je trener modrobele članske ekipe, Franc Fridl, ki pravi, da so se nanj obrnili igralci Nafte 1903 sami, ter mu pojasnili o nekorektnosti glavnega sodnika.

Mlad sodnik, ki se je v začetku leta znašel tudi na lestvici sodnikov mednarodne organizacije FIFA in je sodil tudi na evropskih kvalifikacijah do 17 let, naj bi se do igralcev Nafte 1903 obnašal »arogantno, menda celo poniževalno«. Prav FIFA zagovarja »Fair play« med katere spada zagotovo tudi objektivnost sodnika na nogometni tekmi.

»Med tekmo naj bi igralce spraševal, ali znajo kakšen je rezultat na tekmi Drave proti Muri«

Tovrstno dejanje se zagotovo lahko smatra kot provokacija, saj je bilo jasno, da je Mura že v prvem polčasu zaostajala z 0:2 proti Dravi, ki je Naftin konkurent v boju za drugo mesto.

Franc Fridl je za Ekipo24 izjavil: »“Ne gre za to, da nam ni dovolil do kazenskega prostora, ne gre za nedosojeno enajstmetrovko ali kakšne druge odločitve. To se pač dogaja in nekako preboliš, toda moti me nekaj drugega. Upal sem, da mi o tem ne bo treba govoriti, a tega preprosto ne morem več držati v sebi. Ne, po tej tekmi ne več.”

Nad Kajtazovićem so že večkrat izrazili ogroženje tudi prvoligaški klubi, kot so Maribor, Zavrč in Koper. Navijači slednjega naj bi zaradi katastrofalnega sojenja sodnika po tekmi celo zasledovali.

Več si lahko preberete v Ekipi24 tukaj.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja