Nataša Horvat iz Lendave je prejela PRIZNANJE ACS 2018

Priseljena Rominja, najstniška mati, se je pri devetindvajsetih, ko večina Romov že odneha, odločila, da bo poskrbela zase in za svoje skupnosti.
NATAŠA HORVAT iz Lendave je prejela PRIZNANJE ACS 2018 »za ponoven dokaz, da je učenje izhod iz začaranega kroga revščine ter napredek posameznika in vseh njegovih skupnosti«.

Nataša je dobitnica priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih v kategoriji posamezniki/posameznice.

Priznanja podeljuje Andragoški center Slovenije, da bi najširši javnosti kot zgled postavili posameznike, skupine in organizacije, ki v učenje in izobraževanje veliko vlagajo in zato dosegajo lepe uspehe, s tem pa praznovali dosežke odraslih, ki z učenjem spreminjajo življenja in poudarili koristi učenja.

Spodbuditi želijo vključevanje v učenje saj bodo le opolnomočeni posamezniki spreminjali sebe in svet na bolje. Učenje pomembno vpliva na osebno in družbeno življenje posameznikov. Vpliva na njihovo zdravje, na zaposljivost, kako dobro se učijo njihovi otroci, koliko jim konec meseca ostane v žepu, ter kako razvito bo njihovo okolje. S svojimi prizadevanji spreminjajo sebe, svoje bližnje, soseščino, skupnost in celotno družbo.

Cilj je ozavestiti kar največje število državljank in državljanov, da učenje in izobraževanje spodbujata razvoj posameznika in družbe ter tako povečevati vključevanje odraslih v učenje in izobraževanje.

Priznanja podeljujejo od leta 1997 v okviru projekta TVU. 

Več v videu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja