NASTOP JUNEsHELEN V LENDAVSKI SINAGOGI

JUNEsHELEN je slovenska ustvarjalka, rojena leta 1985, umetniško dejavna tako v Grazu, Berlinu, kakor tudi v Ljubljani. Kot glasbenica že od leta 2010 raziskuje odtenke eksperimentalne elektronske glasbe, v kateri kombinira prvinsko mehkobo lastnih vokalov, ambivalentnih sintov in primordialno razvezanih beatov. Gre za producentko v nenehnem razvoju, ki se diskretno in subtilno premika tudi k minimalni obdelavi terenskih posnetkov.

Umetniško ime odkriva svet za kuliso vidnega, razčlenja dva pola prisotna v njeni biti, ki se velikokrat borita med seboj. Dve ženski, dve popolni nasprotji, obe del celote. JUNEsHELEN v sebi nosi globji pomen. Je prispodoba za večno odkrivanje sebe, borbo med svetovi v človeškem umu, razpetost misli, zunanje podobe ter notranjih občutij, močne prezence, ki se na trenutke izgublja v čustvenih fuzijah. Notranja dvojnost sporoča notranji dialog dveh žensk, ki živita v njej in jo silita k razvoju in umetniškem izražanju. Sprejema ju za svoji, kot del sebe. Vsaka je malo svoja in malo od druge, a brez druge nista popolni, celoviti, skoraj ne obstajata.

V lendavski sinagogi je sinoč občinstvo lahko že uvodoma prisluhnilo delčku tega njenega novega, vznemirljivega glasbenega sveta, kjer se mogočni vokal Juneshelen lahko še bolj razvija v neslutene višave.

[srizonfbalbum id=21]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja