Namesto Bogračfesta, dan bograča

Kot smo že poročali, se je vodstvo Občine Lendava odločilo, da letošnje kulinarično – turististične prireditve Tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, Bogračfest in Lendavska trgatev odpovejo. V obrazložitvi te odločitve so navedli, da so po temeljitem premisleku in na podlagi posvetovanja z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, občinskim štabom civilne zaščite in po pogovoru z organizatorji prireditev v okviru Festivala Vinarium,  sprejeli odločitev, da prireditvi Bogračfest in Lendavske trgatev zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa ne bodo izvedli niti v razpršeni obliki, kot je to sprva bilo načrtovano, saj kljub dodatnim varnostnim ukrepom ne bi mogli zagotoviti dovolj velike varnosti. Poleg skrbi za zdravje prebivalcev, ki  je največja vrednota, verjamejo, da je ta odločitev edina odgovorna. Poleg omenjenega razloga je potrebno izpostaviti še organizacijski in finančni vidik teh prireditev, ki ni zanemarljiv.

Da bi na nek način le obeležili največje kulinarično – turististične prireditve, ki se odvijejo ob koncu poletja v naši občini in na katerih beležimo rekordne obiske, bodo ob dnevih, ko bi se le-te naj odvile, izvedli “dan bograča”. Tako se bo 29. avgusta kuhal bograč na prizorišču domače tržnice, v centru mesta pod kostanji in pri stari blagovnici, kjer bodo obiskovalci od 10. ure do poznega popoldneva bograč »za s sabo« lahko okusili in kupili. Bograč bodo tega dne ponudili tudi pri stolpu Vinarium.

 

V znamenju 5. obletnice stolpa

Čas med 29. avgustom in 5. septembrom bo v znamenju 5. obletnice stolpa Vinarium, ko bodo na prizorišču stolpa potekale manjše spremljevalne aktivnosti za obiskovalce te lendavske turistične atrakcije. Cel teden bo na voljo poleg stalne kulinarične ponudbe tudi bograč, na socialnih omrežjih se pričenja kampanja »Naj trenutek Vinariuma«, v kateri lahko uporabniki sodelujejo s pošiljanjem fotografij, posnetih na stolpu – najboljše in najizvirnejše bodo nagrajene in razstavljene v kupoli stolpa. 5. septembra bo na stolpu potekal krajši zabavni program z glasbo in animacijo.

Vir: Občina Lendava

Utrip Bogračfesta 2018 si lahko ogledate na tej povezavi http://lendava-on.net/lendava-bogracfest-2018/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja