Nafta 1903 v drugem polčasu visoko odpravila Rogaško

Nafta 1903 je na tekmi 25. kroga premagala borbene goste iz Rogaške s 4:1. Vnovič je na tekmi blestel Roginić, ki je povišal svoje vodstvo na lestvici najboljših strelcev prvenstva s 3 novimi zadetki. Borbeni gostje so prikazali izredno dober prvi polčas in večkrat ogrožali vrata domačih. V drugem polčasu so modrobeli pokazali kdo je kralj Športnega parka.

Nafta 1903 – Rogaška 4:1

Strelci: Roginić (13′, 56′, 89′) in Leuštek 72′
Začetna enajsterica Nafte 1903: Raduha, Šeruga, Osmanaj, Malešević, Zeljko, Ilić, Oštrek, Cekovski, Živko, Roginić, Vinko
Rezervni igralci: Macher, Pozsgai, Vöröš, Monjac, Novinič, Leuštek, Grabant

 

Lendavčani s to zmago še vedno ostajajo na drugem mestu. V 13. minuti je Vinko po protinapadu prodrl po desni strani do kazenskega prostora. Podal je do Roginića, ki se je nahajal na sredini v bližini vratarja, ta je izkoristil natančno podajo in domače spravil v vodstvo. Vendar se gostje niso zlahka dali. Tudi sami so si ustvarjali veliko priložnosti in obrambni vrsti Nafte 1903 povzročali veliko težav. Največkrat je obrambo reševal kar Cekovski. V 25. minuti so gostje krenili v hiter protinapad. Po dolgi podaji po zraku je Maleševiću ušel Šlogar, ki se je znašel sam pred vratarjem Raduho. Na robu kazenskega prostora je streljal in zadel za izenačenje, a se je ob zadetku tudi poškodoval. Rezultat ob polčasu je bil 1:1.

V drugem polčasu je trener Fridl že v začetku naredil dve menjavi. Iz igre sta odšla Ilić in Cekovski, v igro pa Leuštek in Novinič. V 56. minuti je Zeljko po levi strani podal do Maleševića, ta je visoko streljal v kazenski prostor. Najvišji v skoku je bil ponovno odlični Marko Roginić, ki je žogo s strelom z glavo pospravil v mrežo in poskrbel za novo vodstvo domačih. Pritisk Nafte 1903 se je v drugem polčasu poznal že od začetka. Prav tako nevarni so ostali tudi nogometaši Rogaške, a do zadetka niso prišli. Pisala se je 72. minuta in vodstvo Nafte 1903 se je še dodatno povečalo. Po kotu, ki ga je izvajal Malešević, je z glavo na isti način kot Roginić, zadel tudi Leuštek, ki je v igro prišel šele v drugem polčasu. Malešević je tudi tokrat prikazal odlično vlogo asistenta, saj sta dva zadetka padla ravno zaradi njegovih podaj. V 89. minuti pa še 4. zadetek v mreži gostov in hattrick Roginića. Po slabi podaji gostujočega branilca, je do žoge prišel Zeljko, ki je podal do Osmanaja. Ta je prodrl do bližine kazenskega prostora in želel podati Vinku, ki je žogo izgubil, namesto njega pa je žogo prejel Malešević, ki je želel streljal, a preveč v desno smer. Trenutek je pravilno izkoristil Roginić, ki je hitro žogo pospravil v mrežo in tudi tokrat dosegel klasični hattrick.

Tekmo je prenašala tudi Nogometna zveza Slovenije.

Ob pritisku na fotografijo se prikaže galerija fotografij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja