Nafta 1903 uspešno v prvem krogu pokala

V sredo, 15.8.2018 se je na Športnem parku v Lendavi odigral 1. krog pokala Slovenije. Nafta 1903 je premagala drugoligaša Ankaran Postojno. Z nekoliko pomešano enajsterico so Naftaši vso tekmo dominirali. Vsi trije zadetki so padli šele v drugem polčasu. Valentić ubranil enajstmetrovko, zadela sta Vaš in Grabant.

15.8.2018 16.00
1. krog pokala Slovenije NZS
Stadion: Športni park Lendava

Nafta 1903 – Ankaran Postojna 2:1 (0:0)

Strelci
  • 0:1 Joao Pedro Menegusso v 50. minuti
  • 1:1 Arpad Vaš (11m) v 61. minuti
  • 2:1 Bence Grabant  v 80. minuti

Tekma

Prvi polčas

Nafta 1903 je srečanje začela brez ključnih igralcev. Manjkali so standardni člani: kapetan Novinič, Vinko, Vaš, Raduha, Malešević, Roginić, Cekovski. Kljub temu so igralci, ki so bili na igrišču ves čas dominirali, bili že od prve minute gospodar na igrišču in si ustvarjali priložnosti med tem, ko si gostje tega niso.  Vratar Valentić težjega dela v prvem polčasu sploh ni imel.

Drugi polčas

Takoj v začetku drugega polčasa je trener Fridl naredil 2 menjavi. V igro sta vstopila Vaš in Vinko. Iz igre pa sta odšla Grmek in Oštrek.  Priložnosti so se vrstile ena za drugo, a obveljal je tisti rek: kdor ga ne da, ga dobi in v 50. minuti so gostje povedli z 0:1, ko je po levi strani prodrl in izkoristil nezbranost domače obrambe mladi Italijan v vrstah Ankarana. V 61. minuti je prišlo do enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral Arpad Vaš in poskrbel za izenačenje. Piko na “i” je postavil Grabant, ko izkoristil zmedo v gostujoči obrambi po prodoru Cvrtile, ki je podal do Grabanta. Ta je moral le hitro žogo pospraviti v prazno mrežo in to tudi uspel. Preobrat na Športnem parku in zaslužena zmaga domače ekipe.

 

Eden izmed junakov srečanja je bil Jurica Valentić, ki je v zaključnih minutah srečanja ubranil enajstmetrovko.

 

Naslednja ligaška tekma: Nafta 1903 – Brda
Sobota, 18.avgust 2018 na Športnem parku v Lendavi

Začetna enajsterica Nafte 1903

Jurica Valentić
Leon Šeruga
Bence Grabant
Jan Grmek
Stjepan Oštrek
Alen Ploj
Damir Zeljko
Roland Paku
Žiga Živko
Patrik Vöröš
Dino Cvrtila

Rezervni igralci

Florijan Raduha
Marko Malešević
Mitja Novinič
Arpad Vaš
Vedran Vinko
Denis Cekovski
Marko Roginić

Enajstmetrovka za izenačujoči izid

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja