Nafta 1903 se je okrepila z donedavnim reprezentantom Hrvaške

Uradna spletna stran Nafte 1903 je naznanila, da so se v obrambni vrsti okrepili s še enim igralcem. To je 31-letni branilec Nikola Matas, ki je v lendavski klub iz hrvaškega NK Osijeka prišel brez odškodnine.

Gre za igralca, ki je igral le za hrvaške klube. Kariero je začel pri domačem klubu Junak Sinj, ter vse do leta 2013 igral v nižjeligaških klubih, kot so Hrvače, Uskok, Trogir. Nato je leta 2013 prestopil iz domačega Sinja k prvoligašu Lokomotivi iz Zagreba. A že v zimskem prestopnem roku je odšel k Osijeku. Ta ga je dal na posojo Istri. V prvi hrvaški ligi ima skupno 128 nastopov.

Matas je še lani zaigral na dveh prijateljskih tekmah hrvaške reprezentance.

Matas je bil pod vodstvom selektorja Anteja Čačića vpoklican v reprezentanco, kjer je zaigral na dveh prijateljskih srečanjih, proti Čilu in na turnirju v Aziji še proti Kitajski.

Branilec v hrvaški reprezentanci je visok 1,85m in je desničar. Matas sicer na včerajšnji tekmi, kjer je Nafta 1903 izgubila, ni zaigral.

Je pa zaigral novinec v vrstah Nafte 1903 o čemer klub še ni poročal. Smo pa uspeli izvedeti, da je v klub prišel Igor Prahić, ki k nam prihaja iz Varaždina. Jan Grmek pa je odšel na posojo v NK Hotizo.

Prišel je Igor Prahić, Jan Grmek odhaja na posojo k Hotizi.

Da predstavimo še Prahića. Tudi Igor Prahić je 31-letni Hrvat. V slovenski ligi je igral leta 2016, je iz iranskega Padideha prestopil k Zavrču. Prahić ima kar nekaj izkušenj z igranjem v tujini. Leta 2010 je takrat mlad igralec Varteksa prestopil k francoskemu tretjeligašu CS Sedan. Vendar se je že prihodnjo sezono vrnil na hrvaško, kjer je igral za Istro. Nato je sledil prestop k romunskemu Vaslui. Od tam v iranski Padideh in nato k Zavrču in po tistem še ena iranska izkušnja pred povratkom v domači Varaždin. Prahić je obrambni igralec.

Igor Prahić na Youtube..


VIR naslovne fotografije in avtor fotografije: Nafta1903.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja