Nafta 1903 kljub vodstvu izgubila proti Bravu

V 22. krogu drugoligaškega prvenstva so člani lendavske Nafte 1903 odpotovali v Ljubljano k vodilnemu Bravu. Kljub dobremu začetku in vodstvu “Plavih” z zadetkom Bizjaka, je domačim uspelo izenačiti in na koncu po odličnem zadetku prvega strelca Ljubljančanov, Nukića osvojiti 3 točke in poskrbeti za preobrat. 

 

AŠK Bravo – Nafta 1903 2:1 (1:1)

Strelec za Nafto 1903: Jaka Bizjak v 24. minuti

Začetna enajsterica Nafte 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek, Malešević, Novinič, Prahić, Paku, Živko, Vinko, Leuštek

Že od začetka so na igrišču boljšo igro kazali Naftaši, ki so bili agresivni, prišli do več priložnosti. V 24. minuti so Lendavčani povedli. Najprej je v šestnajstmetrski prostor prodrl in streljal Vinko, nato pa je bil pri odbiti žogi najbolj natančen Bizjak, ki je ušel 2 obrambnima igralcema. Slabih 10 minut kasneje je sledilo izenačenje. Napad domačih so na robu šestnajstmetrskega prostora ustavili s prekrškom nad Andražem Kirmom, zaradi česar je sodnik dosodil prosti strel. Z natančnim prostim strelom v skrajno desno smer vrat je vratarja Raduho premagal Dabro in poskrbel za izenačenje. 

Nekoliko spremenjena začetna enajsterica Nafte 1903 je navdušila z igro in pristopom, a kljub temu ostala brez 3 točk.

Do konca prvega in v začetku drugega polčasa večjih priložnosti ni bilo. V 74. minuti, v času pritiska domačih, ki so si ustvarjali priložnosti, pa je kljub temu padel še en zadetek. Mustafa Nukić je preigral obrambo Lendavčanov in poskrbel za vodstvo ljubljanske ekipe. Ljubljančani so ostali prvi, a le do nedelje, kjer je ekipo Bilja premagala še ekipa Tabor Sežana in skočila na prvo mesto. Naftaši so na 5. mestu, saj je Krka premagala Ankaran.

V naslednjem krogu v Lendavo prihaja ekipa Fužinar Vzajemci.

Fotografije/avtor: AŠK Bravo / Pino Gašperšič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja