Nafta 1903 do novih treh točk

Lendavski drugoligaš Nafta 1903 je na tekmi proti Cherrybox 24 Tabor Sežani, ki je bila pred nekaj tedni zaradi poplavljenega igrišča odpovedana, prišla do zmage in novih 3 točk. Za modrobele sta zadela Monjac in dvakrat Roginić.

 

Preloženo srečanje 19. kroga se je odigralo danes. Nafta 1903 je zadela iz prve priložnosti v 29. minuti, ko je bil po drugem poizkusu natančen Monjac. Gostje so potrebovali le 3 minute, da so izenačili z zadetkom Škerjanca. Prvi polčas se je zaključil brez posebnosti ali kakšnih konkretnih priložnosti.

V drugem polčasu je sledil šok za goste. Že v 48. minuti je domače v vodstvo vnovič popeljal napadalec Roginić, ki je imel vlogo “špice” tudi na tokratnem srečanju. V posesti je prevladovala Nafta 1903. V 69. minuti se je med strelce znova vpisal odlični in dobro razpoloženi Roginić. Dve minuti kasneje je Valentić storil prekršek izven šestnajstmetrskega prostora, kot zadnji igralec in prejel direkten rdeč karton, ki je brez dvomov za tak prekršek zaslužen. Zato je v 73. minuti bil trener Fridl primoran narediti zamenjavo in iz igre poslati Osmanaja. V igro je prišel rezervni vratar, mladi Macher David, ki je v nadaljevanju prikazal odlične obrambe. Ob menjavi so gostje izvajali prosti strel, ki ga je mladi vratar uspešno ubranil.

 

Nafta 1903 – Cherrybox24 Tabor Sežana 3:1 (1:1)

Strelci: Monjac 29′, Roginić 48′, 69′; Škerjanc 32′

Rdeči karton: Valentić 72′

Postava Nafte 1903: Valentić, Šeruga, Osmanaj, Monjac, Malešević, Novinič, Oštrek, Leuštek, Živko, Roginić, Vinko

Rezervni igralci: Macher, Magdič, Pozsgai, Vöröš, Ilić, Cekovski, Grabant

Menjave: V 66. minuti namesto Monjaca v igro Cekovski, v 73. namesto Osmanaja Macher in namesto Roginića Grabant

Ob pritisku na fotografijo se prikaže galerija fotografij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja